Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uueks vallavolikogu esimeheks kinnitati Räpina haiglat juhtiv Peeter Sibul.
Uueks vallavolikogu esimeheks kinnitati Räpina haiglat juhtiv Peeter Sibul. Foto: Arvo Meeks

Räpina volikogu valis juhid

Räpina loomemajas peeti reedel Räpina vallavolikogu uue koosseisu esimene istung, kus valiti ametisse vallavolikogu esimees ja aseesimees.

Uueks volikogu esimeheks kinnitati Peeter Sibul (Reformierakond) ning aseesimeheks Margus Narusing (Keskerakond).

Volikogus on kokku 21 kohta. Koalitsiooni moodustavad valimisliit Ühtne Vald, kel on vallavolikogus kuus kohta, Eesti Reformierakond, kel on viis kohta, ning Eesti Keskerakond, kel on neli kohta. Kuue kohaga on esindatud Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. LEPM

Staadion on valgustatud kahel päeval nädalas

SA Põlva Sport soovib, et ka pimedal ajal oleks inimestel võimalik ohutult ja mõnusalt liikuda ning treenida. Selleks valgustatakse tänavugi Põlva staadionit esmaspäeviti ja kolmapäeviti kella 18–21.

Senine kogemus on näidanud, et väga kehva ilma korral, näiteks tugeva vihma-, lörtsi- või lumesaju ajal eelistavad inimesed pigem kodus olla või sisetingimustes treenida. Seega tuleb olla valmis ka selleks, et mainitud ilmastikuolude korral ei pruugi staadioni valgustus põleda.

Jalgvärav on aga igal ajal avatud ning ka siis, kui tuled parasjagu ei põle, võib staadionit julgelt kasutada. LEPM

Aleksandra Rõbakova
Aleksandra Rõbakova Foto: Erakogu

Räpinlanna sai saja-aastaseks

Räpina valla elanik Aleksandra Rõbakova tähistas 100. sünnipäeva.

Aleksandra sündis Venemaal Pihkva oblastis Polna rajoonis viielapselises peres. Ema suri, kui Aleksandra oli seitsmeaastane. Teda kasvatas vanaisa, kelle kõrvalt õppis tüdruk tegema olulisemaid kodutöid. Kõige raskemad aastad tema elus olid sõja-aastad, Aleksandra elas üle mitu pommitamist. Sõjaajal töötas ta ehitusbrigaadis, mis taastas purustatud sildasid.

Kuna tema vend asus elama Eestisse, sattus ka Aleksandra siia kanti ning lõi siin oma pere – sündisid lapsed Svetlana ja Sergei.

Kahjuks on Sergei juba meie seast lahkunud, ent Aleksandra elab koos oma tütre Svetlanaga Räpinas. Suviti viiakse Aleksandra Võõpsusse enda koju, kus tal on võimalus nautida õues olemist.

100 aasta juubeli puhul käisid Aleksandra Rõbakovat tema tütre kodus õnnitlemas ka vallavanem Enel Liin ja sotsiaalhoolekandespetsialist Katrin Taimre. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles