Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Piiripost 413 Eesti ja Vene piiril
Piiripost 413 Eesti ja Vene piiril Foto: Marko Saarm

Piirile paigutatakse 130 kilomeetrit tõkestustraati

Kaitseminister Kalle Laaneti suunisel eelpaigutatakse piirile 130 kilomeetrit tõkestustraati, et olla valmis võimalikuks hübriidrünnakuks Eesti vastu.

«Kaitseväe pioneeripataljon on valmis vajadusel paigaldama piirile okastraattõkke,» kinnitas kaitseminister.

«Valgevene jätkab tahtliku hübriidrünnaku laiendamist Poola ja Leedu piiril, mistõttu võtame tarvitusele vajalikud abinõud kaitsmaks Eesti riigipiiri. Lisaks eelpaigutatavale tõkestustraadile oleme kohe koos politsei- ja piirvalveametiga valmis piiri kaitsmisel aitama ka kaitseliitlastega, PPA ja Kaitseliit on juba alustanud läbirääkimisi,» sõnas minister Laanet. «Iga päev oleme kontaktis ka liitlastega, et koordineerida tegevusi, kui olukord peaks teravnema.»

Ta lisas, et alates hübriidrünnaku algusest on Eestiski olukorda suure tähelepanuga jälgitud ning saadetud Leetu tõkestustraati, mehitamata lennuvahendite meeskondi ja viimati ka üks sõjaväepolitseinike tiim. LEPM

Algavatest töödest annab teada ka silt.
Algavatest töödest annab teada ka silt. Foto: Võru Linnavalitsus

Võru ristmik suletakse kaheks nädalaks

Teisipäeval suletakse Võrus vee- ja kanalisatsioonitorustike remondiks Tallinna maantee ja Roosi tänava ristmik. Tööde toimumispaigas tuleb hoolega järgida liikluskorraldusmärke.

Ristmik jääb suletuks 30. novembrini. LEPM

Kinnitati riigihangete tulemused

Võru linnavalitsus kinnitas neljapäeval kahe riigihanke tulemused.

Jäätmeveo korraldamise riigihankel tunnistati edukaks Eesti Keskkonnateenused ASi pakkumus järgnevate hindadega: segaolmejäätmed 0,05 €/m³, vanapaber 0,01 €/m³ ning toidu- ja sööklajäätmed 0,01 €/m³. Summad on esitatud käibemaksuta.

Kõnniteede hoolduseks ja lumetõrjeks korraldatud riigihankel tunnistati edukaks GartnerGrupp OÜ pakkumus kogumaksumusega 67 350 eurot (käibemaksuta). Selle raha eest tuleb firmal hooldada perioodil 1. detsember 2021 kuni 30. aprill 2022 ligi 20 kilomeetrit avalikke kõnniteid, mis varem olid kinnistuomanike koristada. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles