KIRI: Valga võõrustas raamatukoguhoidjaid üle Eesti

, Põlva keskraamatukogu peavarahoidja
Copy
Nominentidest olid kohal Viive Vink (vasakult), Saima Tell, Malle Kreek ja Jana Toss.
Nominentidest olid kohal Viive Vink (vasakult), Saima Tell, Malle Kreek ja Jana Toss. Foto: Arvo Meeks

Valgamaa kutseõppekeskuses peetud 21. üle-eestilisel maaraamatukoguhoidja päeval oli osavõtjaid kohapeal tavalisest vähem, kuid hoolega vaadati veebiülekannet.

Kärjekujuliste motiividega koolihoone inspireeris Valga keskraamatukogu direktorit Triinu Rätseppa tervituskõnes võrdlema raamatukoguhoidjaid usinate töömesilaste ja raamatukoguvõrku mesilastaruga.

Valga vallavanem Monika Rogen­baum tõi aga välja, et raamatukogud on järjest enam muutumas kogukonnakeskusteks, mis on ka omavalitsusjuhtide soov.

Äärmiselt nauditav oli Janika Kronbergi ja Jaanus Vaiksoo vestlus «Gailit täna». Sangastest pärit kirjaniku mälestust hoitakse Valgamaal hästi, millest annavad tunnistust temanimeline novelliauhind ja Toomas Nipernaadi kuju Valgas.

Muusik Lauri Õunapuu käsitles sõnalis-muusikalises mõtiskluses «Pärimustekstid muusikas» põnevalt lugu, mis teadaolevalt sai alguse 17. sajandi Viinis, aga levis üle maailma. Torupillmängija Augustin oli kõrtsis mängimise eest saadud märjukest liiga palju pruukinud, tänavale magama jäänud ja katkuhauda viidud. Õnneks kuuldi pillimängu, mees päästeti ja elas torupilli mängides veel palju aastaid. Õunapuu mängis ette tema tuntuima loo «Oh, mu armas Augustin», mida meie tunneme pealkirjaga «Selle peale vanad eestlased».

Jutuvestja Piret Päär tänas raamatukoguhoidjaid lugude jutustamise festivali «Üks ei ole ühtegi» käigus tehtud koostöö eest. Ta on käinud jutte vestmas 22 raamatukogus.

Tunnustati ka Eesti raamatukoguhoidjate ühingu (ERÜ) auhinna «Aasta maaraamatukoguhoidja» nominente. Seekord oli neid kümme: Margit Õkva Peri raamatukogust Põlvamaalt, Saima Tell Kuldre ja Urvaste raamatukogust Võrumaalt, Anneli Vesiallik Hageri raamatukogust Raplamaalt, Janet Kärp Rõude raamatukogust Läänemaalt, Jaana Toss Kurtna raamatukogust Ida-Virumaalt, Tiina Mihhailov Siimusti raamatukogust Jõgevamaalt, Malle Kreek Koigi raamatukogust ja Aive Sepp Laimjala raamatukogust Järvamaalt ning Moonika Metsma Lümati raamatukogust ja Viive Vink Rannu raamatukogust Tartumaalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles