Kauplustekett alustab regulaarset koostööd toidupangaga

BNS
Copy
Eesti Toidupanga korraldatud toidukogumispäevad.
Eesti Toidupanga korraldatud toidukogumispäevad. Foto: Konstantin Sednev

Soovist vähendada toidu raiskamist alustab Maxima esmaspäevast regulaarset koostööd toidupangaga.

"Mul on väga hea meel, et Maxima alustab Eesti Toidupangaga senisest suuremat koostööd. Pingutasime, et see saaks toimuda vahetult enne jõule, et teha nende Eesti inimeste jõulud rõõmsamaks, kellel on vähem võimalusi," rääkis Maxima Eesti tegevjuht Edvinas Volkas.

Kui varasemalt on kauplustekett peaasjalikult osalenud paar korda aastas toimuvates toidukogumise kampaaniates, siis esmaspäevast panustatakse Toidupanga regulaarsetesse toidukogumise ringidesse. Esialgu hakkab toidupank koguma igapäevaselt toitu neljateistkümnest Maxima kauplusest üle Eesti. Õige pea nende arv kasvab.

"See on väga oluline samm toidupangale. Koroona, elektri- ja kütusehindade tõusu tõttu on meil nüüd palju rohkem abivajajaid kui poolteist aastat tagasi. Inimestel läheb järjest raskemaks oma eluga igapäevaselt toime tulla," rääkis Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn.

Tema sõnul ootavad just talvel ja jõulude ajal abisaajad neilt häid ja suuri toidupakke.

Igal nädalal annetab Eesti Toidupank toitu keskmiselt 15 000 inimesele. 2020. aastal oli toidupanga toidukäive 2,47 miljonit kilogrammi, 73 protsenti selles moodustas päästetud toit, 17 protsenti Euroopa Liidu ostetud toiduabi ja 10 protsenti annetatud toit. Mullune toidukäive oli 32 protsenti suurem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles