Põlvakatel tuli Viljandile alla vanduda

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Veerandfinaali resultatiivsemad mehed vastamisi. Kristo Voika (keskel paremal) viskas Viljandi HC kasuks kaheksa ja Raido Peedomaa (viskel) Põlva/Arcwoodi poolel seitse väravat.
Veerandfinaali resultatiivsemad mehed vastamisi. Kristo Voika (keskel paremal) viskas Viljandi HC kasuks kaheksa ja Raido Peedomaa (viskel) Põlva/Arcwoodi poolel seitse väravat. Foto: Helin Potter/EKL arhiiv

Meeste käsipalli Eesti karikavõistluste kohtumises oli Viljandi HC ka kordusmängus parem esiliigatiimist Põlva/Arcwood, seekord tulemusega 42 : 22. Seega jõudis Viljandi meeskond poolfinaali. Viimati pääses 2014. aasta karikavõitja finaalnelikusse kolm aastat tagasi.

Viljandis peetud kohtumise eel liiga suuri pingeid meeskondadel kahtlemata peal polnud, sest avamängust oli kodumeeskonnal kaasa võetud tosinaväravaline edu. Platsil oli ohtralt Eesti koondise särki kandnud mehi, ehkki hiljuti MM-valikturniiril edasipääsu kindlustanud mulkidega võrreldes jäi Põlva/Arcwoodi pallurite viimane koondisemäng kuue aasta taha.

Oli ka palju praaki

Kohtumine algas resultatiivselt, aga kui nelja minutiga pommitati tabloole seis 3 : 2, siis järgmise kuuega lisandus vaid üks värav. Häid tõrjeid näitasid nii Rasmus Ots kui Kristjan Kukk, ent palju tehti ka söödu- ja viskepraaki.

Teisel pooltunnil vahetasid mõlemad meeskonnad väravavahte, kusjuures puurilukkude vanusevahe kärises drastiliselt: Kaidar Keres on 17-, põlvalaste Sander Sõrmus aga 51-aastane.

Vahepeal kippus mäng kujunema viljandlase Kristo Voika ja Põlva tiimi mehe Raido Peedomaa viskevõistluseks, sest kui Viljandi juhtis 8 : 5, oli mõlema mehe arvel juba neli väravat. Aleksander Pertelson viis võõrustajad 10 : 5 ette, aga Priit Jõks vastas põlvalaste poolelt omakorda kahe tabamusega ning Margo Piksööt vähendas karistusviskest vahe kahele väravale.

Siis põgenes aga Viljandi tiim mitme Ott Variku kiirrünnaku ja Hendrik Koksi täpsete visete toel eest ning sai puhkepausiks 18 : 10 edu. Teisel pooltunnil vahetasid mõlemad meeskonnad väravavahte, kusjuures puurilukkude vanusevahe kärises drastiliselt: Viljandi eest väravasse palle püüdma läinud Kaidar Keres on 17-, põlvalaste puurilukk Sander Sõrmus aga 51-aastane.

Punktivahe aina kasvas

Mänguliselt muutust ei tulnud, Oliver Ruut kasvatas vahe esimest korda kümne väravani ning väiksemaks põlvalased seda mängida ei suutnud. Korrektse kohtumise, mille jooksul kohtunikud jagasid vaid ühe kaheminutilise karistuse, võitis Viljandi 42 : 22 ning edenes koondtulemusega 72 : 40 poolfinaali.

Voika viskas võitjate kasuks kaheksa, Ruut kuus ning Koks, Pertelson ja Mikk Varik viis väravat. Põlva/Arcwoodi poolel olid kõige täpsemad Peedomaa seitsme, Jõks kuue ja Piksööt nelja tabamusega. lepm

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles