Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Merekool Räpina sadamas
Merekool Räpina sadamas Foto: arhiiv

Lämmijärve rannaalale lisandub inventari

Peipsiveere programmi esitatud projekt, mille eesmärk on suurendada Lämmijärve rannaala atraktiivsust, sai rahastamise otsuse.

2022. aasta kevadeks saab Räpina sadama kõrval asuval rannal paika vajalik inventar, et muuta ala kasutamine mugavamaks, andis teada Räpina valla arendusspetsialist Ester Lemats. Randa paigaldatakse kuus poolpalkpinki, neli prügikasti ja kaks kahepoolset riietuskabiini. Sellega soovitakse muuta ala kasutajasõbralikumaks, et suurendada piirkonna külastatavust ning tutvustada Peipsi-äärset ala kui omanäolist, kohalike loodusressurssidega ja kultuuriväärtustega turismisihtkohta.

Rannaala moodustab terviku kõrvalasuva sadama, kohviku, vaatetorni ja matkaautode parklaga. Projekti kogumaksumus on 3816 eurot, millest toetus moodustab 3243,60 ning valla omaosalus 572,40 eurot. LEPM

Kogukondlik arendustegevus saab tuge

Põlva vallavalitsusele saab 5. detsembrini esitada Põlva valla kogukondliku arendustegevuse toetuse taotlusi.

Toetuse eesmärk on muuta paremaks elu- ja looduskeskkonda, toetada kogukonna aktiivsust ja arendada avalikkusele suunatud objekte Põlva vallas. Toetust antakse projektide omaosaluse rahastamiseks.

Taotlemine toimub valla e-keskkonnas SPOKU. LEPM

Leevi hooldekodu muutub nüüdisaegsemaks

Räpina vald sai toetust, et parandada Leevi hooldekodus pakutava üldhooldusteenuse kvaliteeti.

Muu hulgas on kavas nüüdisajastada hooldekodu ruume ja inventari nakkushaiguste leviku tõkestamiseks. Selleks ja teisteks tegevusteks koostatud projekti rahastatakse riigi tugiteenuste keskuse ja sotsiaalministeeriumi kaudu Euroopa taasteabist. Tegevuste abikõlblikud kogukulud on 24 000 eurot, toetuse määr 100%. Tööd tuleb teostada tänavu 1. detsembrist 30. novembrini 2023, teatas valla arendusspetsialist Ingrid Joosep. LEPM

Veel saab vastata küsimustikule

Täna saab viimast päeva vastata küsimustikule, mis mõeldud Räpina vallas elavale, õppivale või töötavale noorele vanuses 7–26 eluaastat.

Selleks, et korraldada Räpina valla elu ja tulevikku noortele ja koos noortega, palutakse neil vastata lühikesele noorte osaluse küsimustikule, mis leitav valla noorteveebist ja kodulehelt. Paberil saab küsimustikku täita noortekeskuses.

Küsimustiku täitmisega saab anda märku end kõige enam huvitavatest teemadest Räpina valla elukorralduses ning ühtlasi liituda Räpina valla noorte aktiivgrupiga. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles