Minni Aia-Utsal: peale sunnitud kaugõpe vajutab ajapikku õpilaste vaimutervisele pitseri

, Võru Kesklinna kooli sotsiaalpedagoog, Eesti Sotsiaalpedagoogide Ühenduse esimees
Copy
Minni Aia-Utsal. Eesti Sotsiaalpedagoogide Ühenduse juhatuse esimees, Võru Kesklinna kooli sotsiaalpedagoog
Minni Aia-Utsal. Eesti Sotsiaalpedagoogide Ühenduse juhatuse esimees, Võru Kesklinna kooli sotsiaalpedagoog Foto: Erakogu

Pandeemia pani kõik koolipered uutmoodi olukorda: varasemaid käitumismustreid ja elukorraldust pidid muutma nii õpilased, õpetajad kui ka lastevanemad. Esimene koroonalaine oligi kõige keerulisem ja tekitas rohkem segadust ning teiseks kaugõppeperioodiks olid nii Eesti koolide õpilased kui õpetajad juba paremini valmistunud.

Praegu on Eesti taas väga keerulises olukorras viiruse leviku tõttu ning käib sage arutelu kaugõppe kohaldamise üle. Loomulikult on sellel omad head ja vead. Kuid oluline on rääkida ka sellest, millise jälje jätab see sotsiaalsetele oskustele.

Lisaks õppeainete õpetamisele on kooli ülesanne muu hulgas ka laste ja noorte sotsiaalsete oskuste kujundamine. Nii õpetajad kui tugispetsialistid annavad endast parima, et luua arenguks tingimused, mis võimaldavad õpilasel end teostada, toimida aktiivse, abivalmi, teadliku ja vastutustundliku kodanikuna ning teha teistega koostööd mitmesugustes olukordades. Samuti tuleb osata aktsepteerida teiste inimeste väärtushinnanguid ning suhtlemisel nendega arvestada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles