FOTOD ⟩ Õpilased tegid ise torekate koostöö-öö

Maarius Suviste
, reporter
Copy

Valga põhikooli 9.b klassi õpilased Mirtel Üllim ja Stiina Viher korraldasid hiljuti «Valgamaa torekate koostöö-öö», mis tõi kokku palju noori maakonna koolidest.

Projekti kirjutanud õppurid rääkisid, et peamine eesmärk oli arendada koolidevahelist koostööd maakonna piires, suhtlemis- ja arutlemisoskust nii eakaaslaste kui vanemate inimestega, mängimisoskust väljaspool virtuaalmaailma, loovust ning ka julgust. Nende oskuste arendamisega suudab noor tulevikus paremini toime tulla, näiteks teistesse õppeasutustesse kandideerides või tööle minnes.

Mängud, tantsud, kummitused...

Eelmisel kuul Valga põhikoolis aset leidnud koostöö-ööst võttis osa 23 noort ja kuus juhendajat.

Algselt plaanisid korraldajad teha suurema koosviibimise, aga koroona tõttu ei saanud mõni kool osaleda. Kuuest koolist osalesid koostöö-ööl kolm kooli: Tsirguliina kool, Tõrva gümnaasium ja Valga põhikool. Koos mängiti, esineti tantsuga, valmistati torte, otsiti öösel kummitusi ja valmistati plakateid.

«Idee tekkis aasta tagasi, kui osalesime Tsirguliina kooli kahepäevasel T.O.R.E. üritusel,» ütles Mirtel Üllim. «Meile tundus see laheda ideena kutsuda kõik Valga valla T.O.R.E. koolid kokku ja teha koos midagi ühist,» lisas Stiina Viher. T.O.R.E. tähendab tugiõpilaste oma ringi Eestis.

Maskott tulekul

Nad rääkisid, et enne noorteprojekti kirjutamist võtsid palju aega igasugused ettevalmistused, nagu ideede kogumine, kellaaegade planeerimine ja inimeste kaasamine. Projekti kirjutamine ja saatmine oli nende sõnul kõige lihtsam osa selle suure töö juures. Kõige keerulisem osa oli aga kommunikatsioon ning leppimine sellega, et kõik ei tulegi alati täpselt nii välja, nagu algne soov oli.

Noored korraldajad on väga tänulikud vallavalitsusele, kelle rahastuseta poleks üritus nii lahedana välja tulnud ja tänu kellele saab kool endale ka Torevandi maskoti, mis tulevastel üritustel kasuks tuleb.

Tugiõpilastegevus T.O.R.E. arendab kolme suunda koolis: tugiõpilaste endi toimetulek, sõbraks ja kaaslaseks olemine eakaaslastele ning õpilaste ja täiskasvanute vaheline koostöö.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles