Rõugele valiti uus vallavanem

Sten Mahov
Copy
Rõuge vallavanemaks valiti Britt Vahter (VL Loome Koos). Läinud nädalal valiti volikogu esimees, kelleks sai Mati Kuklane (EKRE).
Rõuge vallavanemaks valiti Britt Vahter (VL Loome Koos). Läinud nädalal valiti volikogu esimees, kelleks sai Mati Kuklane (EKRE). Foto: Sten Mahov

Rõuge vallavanemaks valiti kolmapäeva pärastlõunal senine omavalitsuse arenguosakonna juhataja Britt Vahter valimisliidust Loome Koos.

Haanja rahvamajas aset leidnud volikogu istungil esitas volikogu esimees Mati Kuklane (EKRE) vallavanema ametikohale Britt Vahteri kandidatuuri. Salajasel hääletusel, kus 19 volinikust oli kohal 18, sai Vahter 16 poolthäält ning ühe vastuhääle. Üks volinik jäi erapooletuks.

Hääletuselt puudus valimisliidu Rõuge 200 asendusliige Ruve Oja, kes oleks soovinud istungil osaleda veebi teel, kuid tehilise võimekuse puudumise tõttu seda tol korral ei võimaldatud. Oja sai volikokku pärast seda, kui algselt nimekirjast volikokku valitud Raul Ermel oma saadikuvolitused järgmise aasta esimese aprillini läinud nädalal peatas. Oma volitused volikogus peatas ka Ermeli esimene asendusliige Rene Sulg. «Oleme Rõuge 200 juhtkonnaga teinud otsuse, et kasutame oma ühte volikogu mandaati võimalikult efektiivselt ja valla hüvanguks. Antud juhul tähendab see seda, et kuni märtsi lõpuni laseme meie nimekirjast volikokku inimese, kes on kõige pädevam tegutsema volikogus just valla eelarvega tegelemise perioodil. Selle inimese puhul on tegemist spetsialistiga, kes on varasemalt teinud siseauditi kutse- ja juhitööd näiteks erinevates ministeeriumites. See inimene on meie nimekirjas asendusliikmete järjestuses kolmandal kohal (valimisteenistuse andmetel Aive Adler - S.M.), ehk tema volikokku pääsemiseks peavad oma volitused peatama esimene asendusliige (Rene Sulg) ning teine asendusliige (Ruve Oja),» täpsustas valimisliit neljapäeval.

Volikogu kinnitas ka vallavanema töötasu, milleks on kahekordne Eesti keskmine palk (2020. aastal keskmine brutopalk 1448 eurot – S.M.) ehk 2896 eurot.

Lisaks valiti esi- ning aseesimehed neljale komisjonile. Majandus- ja arengukomisjoni esimeheks sai Rein Loik (Loome Koos) ja Kalvi Kõva (Kimmäs Punt). Haridus- ja sotsiaalkomisjoni esimehe kohale valiti Katrin Pudersell (Loome Koos) ja aseesimeheks Kalvi Kõva (Kimmäs Punt).

Keskkonna- ja korrakaitsekomisjoni esimehe kohale osutus valituks Aigar Kalk (Keskerakond) ning aseesimeheks Tarvi Tuusis (Kimmäs Punt). Kultuuri- ja külaelukomisjoni esimeheks sai Tiit Niilo (Loome Koos) ja aseesimeheks Sirje Pärnapuu (Kimmäs Punt).

Algselt oli plaanis ka revisjonikomisjoni esimehe, aseesimehe ja liikme valimine, kuid seda otsustati teha mõnel järgmisel istungil.

Läinud nädalal aset leidnud haldusreformijärgse Rõuge vallavolikogu teise kooseisu avaistungil valiti volikogu esimeheks Mati Kuklane (EKRE), esimeseks aseesimeheks varasem vallavanem Rein Loik (VL Loome Koos) ning teiseks aseesimeheks endine vallavolikogu esimees Aigar Kalk (Keskerakond).

Rõuge valitud 19-liikmelises volikogusse valiti viie nimekirja esindus: VL Loome Koos (9 kohta), VL Kimmäs Punt (5), EKRE (3), VL Rõuge 200 (1), Keskerakond (1).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles