Helkurikonkurss köitis paljusid lapsi ja noori

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Helkur on pimedal ajal väga oluline.
Helkur on pimedal ajal väga oluline. Foto: Mailiis Ollino

Hiljuti sai joon alla Kagu-Eesti abipolitseinike veetud põnevale ennetustegevusele «Helkuriga sõbraks». 12-liikmeline žürii käivitas loosiratta kõigi nende vahel, kes liiklusteemalisel viktoriinil osalesid ning teise etapi käigus helkurist riime veeretasid ja pilte joonistasid.

Kolme nädala jooksul laekus Kagu piirkonna 3.–4. klasside õpilastelt ning noortekeskuste kaudu 50 luuletust ja 46 joonistust. Liiklusviktoriinile aga laekus viie päeva jooksul nii koolide kui ka noortekeskuste kaudu ligi 1100 vastust. Osa võtsid 20 kooli ning 13 noortekeskust.

Ennetustegevust «Helkuriga sõbraks» veab eest politseinikust kirjamees Rainer Rahasepp koos abipolitseinikega. «Riime ja joonistusi oli väga põnevaid. Oli nii individuaalseid kui ka rühmatöid,» ütles Rahasepp. «Enamik töödest keskendus just pimedal ajal enda nähtavaks tegemisele, mille vajalikkuses noored ei kahtle.»

Rainer Rahasepp.

Erakogu

Kuigi ennetustegevuse eesmärk ei olnud välja selgitada kõige andekamat kunstnikku, riimimeistrit ega nutikamat liiklusohutuse tundjat, otsustati lisaks loosiauhindadele välja anda ka täiendavaid meenekotikesi.

Rahasepp mainis, et kõikide tööde hulgast pälvis abipolitseinike ja politseinike tähelepanu Põlva Jakobi kooli 4. klassi õpilane Susanna Oras. «Tema loometöösse oli põimitud nii riimid kui pilt nagu kaks ühes. Ette puust ja punaselt: helkur on kui turvamees, kes pimedal ajal sinu liiklusturvalisust suurendab. Väga andekas!» kiitis eestvedaja.

Andekaid oli teisigi. Nii otsustatigi, et loosiauhindade pagasit tuleb suurendada. Loosirattast valiti koguni 66 nime, kes pälvivad meenekotikese. Loosiauhinnad on liiklusteemalised meened transpordiametilt: vajalikud vahendid enda nähtavaks tegemiseks, aga ka vajalikud tarvikud jalgrattale. Meeneid on teisigi.

33 osalejale saab kingituseks ka õpetlike lugudega lasteraamat «Mamma jutustused/Mamma jutusõ'», mille autor on Kagu kandi politseinik Rainer Rahasepp. Raamatus on üks lugu ka helkurist – sellest, miks see pisike abivahend nii oluline on.

26. novembril aga leiab mitmes paigas aset helkurkõnd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles