Tervisekeskuse hoonet ootavad uuendustööd

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uuendamisele läheb Tõrva tervisekeskuse hoone aadressil Tartu 4.
Uuendamisele läheb Tõrva tervisekeskuse hoone aadressil Tartu 4. Foto: Tiit Loim

Tõrva vallale kuuluv OÜ Tõrva Tervisekeskus kuulutas välja hanke Tõrva esmatasandi tervisekeskuse hoone remonditööde teostaja leidmiseks. Taotluste esitamise tähtaeg on 3. detsember.

Rajatav tervisekeskus hakkab paiknema Tõrva kesklinnas asuvas hoones aadressil Tartu 4, kus ajalooliselt tegutsenud polikliinik ja kus ka varasemalt asunud perearsti praksised.

Uuendustööde järgselt koonduvad ühte majja piirkonnas tegutsevad perearstid, eriarstid ja muud tervishoiu- ning sotsiaalvaldkonna teenuste osutajad. Lisaks saavad esimesele korrusele uued tööruumid vallavalitsuse sotsiaalosakonna töötajad.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõnas, et kuigi ehitushinnad on tõusnud, loodetakse, et pakutavad hinnad jäävad jõukohaseks ning töödega saab peagi alustada.

«Vastloodud Tõrva võimuliidu koalitsioonilepingus on tänapäevase tervisekeskuse rajamine ühel olulisemal kohal. Hakkame lubatu täitmisega pihta,» rääkis Ruusmann. «Loodame, et ehitushinnad pole kerkinud kättesaamatusse kõrgusesse ning saame peagi nautida uue tervisekeskuse hüvesid.»

OÜ Tõrva Tervisekeskus juhataja Monika Horni sõnul on hoone uuendamist oodatud pikisilmi. «Pärast renoveerimist avaneb patsientidele mugav ligipääs teenustele, sest majja kavandatakse ka lift ning muud nüüdisaegsed mugavused.»

Muinsuskaitse all olev hoone on plaanis uuendada täies ulatuses. Rajatakse uued kütte-, vee-, elektri- ning ventilatsioonisüsteemid, paigaldatakse uus katus ja aknad ning uksed, ehitatakse lift ning uuendatakse siseviimistlus.

Kui ehitushange sujub tõrgeteta ning hinnad sobivad, alustatakse ehitusega tuleva aasta esimeses kvartalis. Tööde kestuseks on planeeritud aasta.

Uuendamisele läheb Tõrva tervisekeskuse hoone aadressil Tartu 4.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles