Kristina Kallas käis Põlva hooldekodul vabatahtlikuna abis

Tiit Loim
, reporter
Copy
Poliitik Kristina Kallas käis Põlva hooldekodus vabatahtlikuks.
Poliitik Kristina Kallas käis Põlva hooldekodus vabatahtlikuks. Foto: Erakogu

Erakonna Eesti 200 esimees Kristina Kallas käis vabatahtlikuna abis koroonast räsitud Põlva hooldekodus.

«Sai läbi esimene nädal vabatahtlikku tööd Põlva hooldekodus. Covid murdis kodusse sisse kolm nädalat tagasi ja murdis lisaks elanikele maha ka enamiku hooldajaid, aga sealsed elanikud vajavad ööpäevaringset hooldust. Fantastiline maja juhataja Aet usaldas vabatahtlikke, nagu mina, kes pole hooldustööga varem kokku puutunud. Aga tal ei jäänud ka muud üle. Eelmisel nädalal olevat olnud vabatahtlikuks politseitöötaja Vahur, vahetas mähkmeid ja söötis vanureid,» kirjutas Kallas sotsiaalmeedias.

Kallas lisas, et see oli vaieldamatult üks rikastavamaid kogemusi tema elus. «Need inimesed, kellega ma kahe täispika ja kahe pooliku tööpäeva jooksul tuttavaks sain, nii hooldajad, teised vabatahtlikud kui ka elanikud, avardasid minu maailma väga palju. Ma ei oleks sellist elukogemust saanud, kui ma poleks julgenud juhatajale eelmisel nädalal helistada ja end appi pakkuda. Ma õppisin uusi oskusi – lamava vanainimese söötmist, dementsusega inimestega kontakti loomist. Ma kogesin ainult positiivseid emotsioone, kuid kuulsin lugusid eludest, milles on olnud vähe positiivset poolt. Vaikselt hakkab Covid majast taanduma, isolatsioonis on vaid veel 3 tuba ja ka töötajad naasevad järgmisel nädalal. Teisipäevaks paluti mind siiski veel appi,» lisas Kallas.

Lõuna-Eesti Postimehele täpsustas Kallas, et hooldekodus oli veel vabatahtlikke, näiteks ka Leane Morits.«Võib-olla on ausam, kui ma ei saa kogu tähelepanu,» ütles Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles