Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Uus ülevaatuspunkt Tõrvas
Uus ülevaatuspunkt Tõrvas Foto: Marianne Sokk/Tõrva Vallavalitsus

Tõrvas avati autode ülevaatuspunkt

Tõrvas avati valla esimene autode tehnoülevaatuspunkt, mida hakkab haldama A-Ülevaatus. Lindilõikamise juures olid A-Ülevaatuse tegevjuht Andres Soots, arendaja Alpter Invest OÜ juhatuse liige Kaimo Kaasik, Tõrva vallavanem Maido Ruusmann ja vallavolikogu esimees Enn Mihailov.

Üle Eesti 18 ülevaatuspunkti omava A-Ülevaatuse tegevjuht Andres Soots sõnas, et Tõrva punkti asukoht on ideaalne, sest asub suure tee kõrval. «Teeme seda kõigi vallaelanikke heaks, samuti oleme palganud siia kohaliku inimese,» rääkis Soots. «Tegelikult soovisime siia tulla juba vähemalt viis aastat tagasi.»

Vallavanem Ruusmann väljendas heameelt, et kui üldjoontes kipuvad ääremaal teenused kaduma, siis sedapuhku tekib Tõrva juurde võimalus, mida seal varem olnud pole. «Kui neli aastat tagasi oli siin kõik tühermaa, siis julge samm siia uus Coop rajada on pannud selle piirkonna tublisti käima,» sõnas Ruusmann.

Tehnoülevaatuspunkti ehitanud Alpter Invest OÜ on ka kõrvalasuva Tikste Coopi hoone omanik. LEPM

Õpetajad treenivad professionaali käe all

Valgamaa õpetajad saavad sellest nädalast alates osa võtta kümnenädalasest treeningprogrammist, kus võimalik iga nädal teha kaasa üks kava treener Kädi Aldošini käe all.

Valgamaa tervist edendavate koolide ja lasteasutuste koordinaator saadab kord nädalas treeningvideo algatusega liitunud kooli või lasteaia juhile, kes edastab selle listi, kus asutuse töötaja saab sellele ligi. Video pikkus on umbes 40–60 minutit. Iga huviline saab ise otsustada, millal ja kus ning mitu korda nädalas ta trenni soovib teha, sest kõik toimub veebi vahendusel.

Treeningud keskenduvad eri lihasgruppidele ning on eri stiilis. «Näiteks toon kindlasti sisse HIIT-treeningu, kus teeme 40 sekundit intensiivselt mingit kindlat harjutust, seejärel puhkame 10–20 sekundit ning siis jätkame järgmise harjutusega,» rääkis Aldošin.

Tema sõnul treeningutes kaasa löömiseks palju vahendeid vaja pole. Olemas võiks olla treeningkumm, mis ei ole liiga jäik ja tugev. Lindi puudumisel asendavad seda kaks umbes kahe-kolmekilost hantlit või paar täidetud veepudelit. LEPM

Valga vallas tuleb taas kaasav eelarve

Esmaspäevast saab esitada ettepanekuid Valga valla järgmise aasta kaasavasse eelarvesse. Idee esitamiseks ei pea olema Valga valla elanik.

Ideed on oodatud 10. detsembrini elektroonilises infosüsteemis Volis või vallavalitsuse e-posti aadressil. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles