Eliis Ermel: ettevõtlusõpe ärgitab Võrumaa noori tegudele

Eliis Ermel
, Võrumaa arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse koordinaator
Copy
Eliis Ermel
Eliis Ermel Foto: Arvo Meeks

Iga kooli unistus on anda noortele eeskuju, mis õpetab neid olema julge ning ettevõtlik. Teadlikkus ning valmidus olla elus uudishimulik, vastutustundlik ning mitte karta eksida on ettevõtlusõppe üks osa. Kuidas on aga lood Võrumaa noorte hulgas? Kuivõrd on see valdkond viimastel aastatel arenenud, mis on eriti hästi ja kus on arenguruumi?

Ettevõtlikkuse arendamist peetakse Võru maakonna koolides oluliseks. Et elus hakkama saada, ei piisa ainult õpikuteadmistest. Õppetöö, mis on lõimitud ettevõtlusõppega, muudab tunnid huvitavaks mõlemale osapoolele. Praktika on näidanud, et need koolid, kus on õpilaste teotahet rakendatud, paistavad nii maakonnas kui ka üle-eestiliselt oma tegemiste poolest teistest palju rohkem silma.

Kooli oskus rakendada koostööd kõikide osapoolte vahel, kaasates koostööpartnereid, ettevõtjaid, lastevanemaid ning kogukonda, annab noorele eeskuju, et elus hakkama saamiseks on vaja oskuslikult suhelda ning ühiselt tegutseda. Selleks, et hoida meeskonna professionaalne areng värskena, osalevad koolid aktiivselt koolitusel ja seminaridel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles