VIDEOLUGU ⟩ Idapiiril sai paika 30 km lõiketara (4)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Lipnik Marko Saul lubas Tallinnasse koju jõudes esmalt naist kallistada ja siis sauna kütta.
Lipnik Marko Saul lubas Tallinnasse koju jõudes esmalt naist kallistada ja siis sauna kütta. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti idapiiril tõmmati kolmapäeval joon alla viis päeva kestnud ajutiste piiritõkete paigaldamisele, mille tulemusel on nüüd ühtekokku 30 kilomeetrile rajatud umbes paari meetri kõrgune lõiketraadist tara.

«Ma arvan, et kahtlemata iga meeter ajutist tõket on palju parem seis kui lihtsalt vabalt läbijalutatav maastik,» ütles PPA Lõuna prefekt Vallo Koppel kolmapäeval piiril. «Kogemus on kindlasti eeskätt positiivne ja teiseks ka arendav. Oleme saanud oma rattad käima ja koostöö väga hästi toimima. Maha on saanud hulk ajutist piiritõket ning paigaldamise käigus on kaitseväelased ja reservväelased, keda ma väga tänan, saanud väärt harjutuskogemuse.»

Valitsus kuulutas eelmisel kolmapäeval välja lisaõppekogunemise Okas 2021, et kaasata kahe pioneeripataljoni ja luureüksuste reservväelased piiritõkete paigaldamisele. Ühtekokku oli kavas paigaldada 40 kilomeetrit lõiketraati üheksale piirilõigule Lõuna-Eestis ning ühele lõigule Narvas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles