Tegevus Eesti vabakssaamise nimel tõi mälestusmedalid

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Mälestusmedalid anti kätte Kaitseliidu Põlva maleva õppeklassis. Tunnustusüritusest võtsid osa Taivo Möller (vasakul), Urmas Poom, Olavi Tomson, Aadu Jõgiaas, Toivo Narusbek, Andres Ehrlich ning kõigi ees kükitab Taivo Oinus.
 2 x Maarius Suviste
Mälestusmedalid anti kätte Kaitseliidu Põlva maleva õppeklassis. Tunnustusüritusest võtsid osa Taivo Möller (vasakul), Urmas Poom, Olavi Tomson, Aadu Jõgiaas, Toivo Narusbek, Andres Ehrlich ning kõigi ees kükitab Taivo Oinus. 2 x Maarius Suviste Foto: Maarius Suviste

Üheksa ühel või teisel moel Põlva kandiga seotud meest, kes andsid 30 aasta eest oma panuse Eesti taasiseseisvumisse, said tunnustatud auväärsete mälestusmedalitega.

Eesti kodukaitse ajaloo selts peab oluliseks Andres Ehr­lichi, Oleg Klimovi, Aleks Kõivu, Taivo Mölleri, Toivo Narusbeki, Taivo Oinuse, Madis Pintsoni, Urmas Poomi ja Olavi Tomsoni panust Eesti Vabariigi iseseisvuse taastamisel ja tunnustas neid mälestusmedaliga «30 aastat iseseisvust».

Tunnustamise eestvedaja oli endine põlvakas, 1990. aasta kevadel Kaitseliidu Põlva maleva loomise juures olnud ja juhatusse valitud ning sidepealiku ametit pidanud Aadu Jõgiaas. Just tema kui aastakümneid raadiosidega tegelenud spetsialisti eestvedamisel seati 1991. aasta äreval suvel Põlvas kokku valitsuse salajase sidekeskuse varustus Toompea lossi jaoks. Ja selles oli oma tähtis roll ka põlvakatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles