Lõuna-Eestis ootab Inglipuu kaudu kinki 161 last

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Inglipuud ootavad häid annetajaid.
Inglipuud ootavad häid annetajaid. Foto: Maxima

12 aasta jooksul on Maxima aidanud viia jõulurõõmu tuhandetele lastele üle Eesti. Sellelgi aastal saab iga eestimaalane hakata ingliks, täites poeketi kauplustesse üle Eesti püsti pandud Inglipuudel leiduvad laste soovid.

«Paljulapselise pere peana tean, kui oluline on lastele jõulurõõm ja millist rolli mängivad selles kingitused, mida lapsed südamest soovinud,» lausus Maxima Eesti tegevjuht Edvinas Volkas. Lõuna-Eestis ootab kampaania käigus kinki 161 last, neist 99 Valgamaal, 46 Võrumaal ja 16 Põlvamaal.

Kaubandusketi ellu kutsutud heategevuslik kingikampaania on 12 aasta jooksul täitnud ligikaudu 20 000 lapse jõulusoovi. Ka tänavu koguti koostöös omavalitsuste lastekaitse- ja sotsiaaltöötajate, Tallinna sotsiaaltöö keskuse ning Eesti lasterikaste perede liiduga kokku nende ligi 2000 lapse kingisoovid, kelle peredes valitseb kitsikus.

Pikalt on käinud koostöö lasterikaste perede liiduga, kes esindab kolme ja enama lapsega perekondi kõikjal Eestis. Tänu sellele on kingisaajate hulgas ka 500 suurperedest pärit last. «Laste unistused on sageli ka üsna praktilist laadi. Nii näiteks soovitakse uut hambaharja, sokke, kokaraamatut või kõrvaklappe koduste koolitööd tegemiseks,» märkis liidu president Aage Õunap.

Kolmandat aastat lööb heategevuskampaanias kaasa ka Tallinna sotsiaaltöö keskus, kelle kaudu saab tänavu jõulukingi 72 last. Keskuse direktori Kersti Põldemaa sõnul on Inglipuu kingitused lastele alati palju rõõmu teinud. «Juba mitmendat aastat on meie klientide lapsed saanud soovitud toredaid jõulukinke.»

Iga eestimaalane saab hakata ingliks, tehes Inglipuult leitud soovile vastava kingituse ajavahemikus 23. novembrist 8. detsembrini. Kampaanias osalemiseks tuleb valida Maxima kaupluses Inglipuult lapse nimi, kelle jõuluunistust tahad täita, ja osta talle kingitus. Kingituse saab jätta pakkimata kujul kas poe infoletti või kassasse, kust see lapseni toimetatakse. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles