Noortekoondise kogemus aitab mängu vilistada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Alvar Tint mõistab koos Marion Kulliga õigust pühapäevases Šveitsi ja Sloveenia klubi euromängus.
Alvar Tint mõistab koos Marion Kulliga õigust pühapäevases Šveitsi ja Sloveenia klubi euromängus. Foto: Helin Potter

Nädalavahetusel jätkuvad mängud tugevuselt kolmandas käsipalli eurosarjas ehk EHF European Cupil. Eesti ainus rahvusvahelise kategooria kohtunikepaar – Põlvamaa mehed Marion Kull ja Alvar Tint – sõidab Šveitsi, kus Aarau HSC Suhr võõrustab kolmanda eelringi avamängus Sloveenia klubi Ormoži EK Jeruzalem.

«Vaatasime Marioniga eelmise ringi kohtumisi. Mõlemad klubid mängivad väga kiiret käsipalli. Tulevase mängu vastastega tutvumine kuulub meie ettevalmistuse juurde. Mingi pildi niimoodi saab ja näeb ära, kas mõni mängija on eriline pahandusetekitaja,» selgitas Tint.

«Šveitsi ja Sloveenia koolkonnad on erinevad: üks veidi tehnilisema, teine robustsema käsipalli esindaja. Olen noortekoondises mõlema riigi vastu mänginud ning ka toona jäi selline mulje,» meenutas Eesti meeste rahvuskoondiseski kolm kohtumist pidanud Tint.

Käsipalli algtõdede õppimisega tegi Tint Põlvas algust suhteliselt hilja, minnes trenni seitsmendas klassis. Küllalt kiirelt jõudis ta siiski nii U18 kui ka U20 Eesti koondisesse, mängides ka 2014. aastal EMi finaalturniiril Austrias. Näiteks Andris Celminš, Henri Hiiend, Karl Roosna ja Hendrik Varul kuuluvad sellest koosseisust tänaseni rahvusmeeskonda.

«Hakkasin varakult noortevõistlustel õigust mõistma ning soovitan soojalt kõigil noortel seda ametit paralleelselt mängimisega proovida. Kohtunikutöö arendab sind ka mängijana ja enne gümnaasiumilõppu pole põhjust ühe ega teise kasuks otsust teha,» hindas Tint.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles