Tantsupidude hittlugu sündis uitmõtte ajel

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ansambel Ska Faktor, esiplaanil Taavi Otsus
Ansambel Ska Faktor, esiplaanil Taavi Otsus Foto: Liis Treimann

Laupäeval leiab Otepääl aset Valgamaa tantsupidu «Pööripäevast pööripäeva». Selle teokssaamisele aitab kaasa hulk toetajaid, kelle seast leiab ka ansambli Ska Faktor.

Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht Monika Otrokova selgituse kohaselt toetab ansambel pidu sellega, et lubab tasuta kasutada enda lugu «Tantsupeole». Pala kõlab ka ettevõtmise reklaamklipis.

Sellest laulust on aastate jooksul kujunenud noorte üks suurimaid lemmikuid tantsupeolugude seas. Nii ei puudu see ka Valgamaa tantsupeo repertuaarist.

Ska Faktori laulja Taavi Otsus rääkis, et osales ka ise kooliajal rahvatantsus. Kahjuks ei saadud rühmaga toona ülevaatuselt läbi ja rahvatantsukarjäär jäi soiku. Populaarne tantsupeolaul sai alguse aga hoopis laulupeoga seoses.

«Elasin tol ajal Kadriorus ning lauluväljakul toimuv oli hästi korteriaknast kuulda. Kuuldu andis idee ja formuleerus lauluks seal samas korteri aknal istudes. Tore, et üks lihtne uitmõte pani alguse ühele laulule, mis elab praegu juba oma elu,» märkis Otsus. «Soovin kõigile Valgamaa tantsupeol osalejatele vahvat pidu!» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles