Seto traditsioonide hoidja pälvis kodanikupäeva aumärgi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Siseminister Kristian Jaani andis kodanikupäeva puhul välja aasta kodaniku tiitli ja kodanikupäeva aumärgid. Aumärgi pälvis ka seto käsitöö traditsioonide hoidja ja edasiandja Ingrit Kala.
Siseminister Kristian Jaani andis kodanikupäeva puhul välja aasta kodaniku tiitli ja kodanikupäeva aumärgid. Aumärgi pälvis ka seto käsitöö traditsioonide hoidja ja edasiandja Ingrit Kala. Foto: Konstantin Sednev

Seto käsitöö traditsioonide hoidja ja edasiandja Ingrit Kala on üks neist, kes pälvis kodanikupäeva puhul kodanikupäeva aumärgi.

Siseminister Kristian Jaani andis tänasel kodanikupäeval välja aasta kodaniku tiitli ja kodanikupäeva aumärgid. Aasta kodanikuks sai teadusnõukoja juht, professor Irja Lutsar.

Aasta kodaniku väljakuulutamisel ütles siseminister, et tänane aasta kodaniku aunimetuse pälvija Irja Lutsar on mitte ainult käesoleva aasta, vaid viimase kahe aasta nägu. Tema kandidatuuri esitaja on välja toonud Irja Lutsari silmapaistvalt väärika, rahuliku ja mõistva panuse kodanikuteadvuse ja ühiskonna sidususe suurendamisse. Aasta kodaniku aunimetust anti sel aastal välja 19. korda.

Kodanikupäeva aumärgid anti 15 aktiivsele kodanikule, kes edendavad elu erinevais paigus üle Eesti.

Inimesed, keda tunnustati 2021. aasta kodanikupäeva aumärkidega, on täitnud oma kohuseid ühiskonnas väga erilisel moel, tõukudes sisemisest soovist muuta oma kogukonnas midagi paremaks. «Eelkõige olete te pühendunud ja hoolivad inimesed. See teeb teid suurepärasteks kodanikeks,» sõnas minister.

Kodanikupäeva aumärke anti sel aastal välja juba 24. korda. Aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes on oma kogukonnas või laiemalt ühiskonnas jätnud olulise jälje, edendades kodanikukasvatust, väärtustades kodanikuteadvust või tehes vabatahtlikku tööd oma kogukonnas.

26. novembril tähistatakse Eestis kodanikupäeva. Kodanikupäeval tõstetakse esile tegusate ja ettevõtlike inimeste panust Eesti ühiskonna arengusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles