Rõuge Suurjärve sügavaimat punkti märgib poi

Sten Mahov
Copy
Janne Koppel osutus väljavalituks, kes pani nupuvajutusega plinkima Rõuge Suurjärve sügavaimat punkti tähistava merepoi.
Janne Koppel osutus väljavalituks, kes pani nupuvajutusega plinkima Rõuge Suurjärve sügavaimat punkti tähistava merepoi. Foto: Sten Mahov

Reede õhtul koorus Rõuges Ööbikuoru arendusprojekti esimene tibu – Eesti sügavaima järve Rõuge Suurjärve sügavaim punkt tähistati poiga, mille plinkiv tuluke paistab ka nelja meremiili kaugusele.

Mahukas arendusprojekt ise, kuhu lisaks sügavaima punkti äramärkimisele kuulub ka üle Ööbikuoru viiv jalakäijate sild, laululava vastas olev amfiteaterlik valltribüün, erinevaid oru turismiobjekte ühendav jalgradade võrgustik ning muud, valmib kevadel. «Kuna ta etapiviisiliselt valmib ning asukoha mõistes on Ööbikuorg ja Suurjärv üksteisest kaugemal, siis võib-olla neid koos avada ei olegi mõistlik. See sai nüüd valmis, milleks ta pooleks aastaks kappi panna, vaid võtame kohe kasutusele, kevadel saame suuremalt Ööbikuoru rekonstruktsiooni avada,» sõnas sihtasutuse Rõuge valla turism juht Paul Kristjan Lilje.

Et turisminduses on talvisem hooaeg suvega võrreldes pigem vaikne aeg, aitab sügavaima punkti märkimine edendada kohapealset turismi, seda enam, et Suurjärvega on seotud mitmeid legende. «Üks legend räägib, et seitse venda läksid kirikusse, kirik vajus Suurejärve kõige sügavama koha peale. Kui on kuuvalge öö, on kuulda, kuidas kirikukellad löövad. Nüüd saab ka ise minna järve äärde kuulama ning vaatama, kus see punkt täpselt asub,» lausus Rõuge vallavanem Britt Vahter.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles