Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Volikogu esimees Lauri Drubinš (paremal) ja aseesimees Andres Illak
Volikogu esimees Lauri Drubinš (paremal) ja aseesimees Andres Illak Foto: Valga vallavalitsus

Valga vallavolikogu valis omale juhid

Neljapäeval valis Valga vallavolikogu uus koosseis volikogu esimeheks Lauri Drubinši, aseesimeesteks said Andres Illak ja Kalmer Sarv.

Volikogu esimehe kandidaatideks esitati Lauri Drubinš ja Alar Nääme. Salajasel hääletusel toetas Drubinši kandidatuuri 13 volikogu liiget, Nääme poolt hääletas kaheksa volinikku. Aseesimeesteks valiti 16 häälega Andres Illak ja 14 häälega Kalmer Sarv.

Lauri Drubinš oli ka eelmise volikogu kooseisu ajal viimane pool aastat selle esimehena ametis.

Järgmisel volikogu istungil, mis peetakse 1. detsembril, valitakse ametisse vallavanem ning määratakse vallavalitsuse koosseis. LEPM

Sangaste parkmetsas raiutakse puid

Sangaste parkmetsas on algamas RMK (riigimetsa majandamise keskus) tehtavad looduskaitselised tööd, et tagada pargi korrastatud ilme ja radade läbitavus. Tööd kestavad 13. märtsini. Maha raiutakse murdunud või püstised kuivad ohtlikud puud. Raiutavaid või raiega kujundatavaid puid on kokku 294. Eemaldatavad puud on tähistatud. Säilitatakse ja hoidutakse vigastamast haruldasi puuliike. Osa puid säilitatakse tüükana, et toetada elustiku mitmekesisust.

Sanitaarraie käigus avatakse vaatesektor pargi põhjaosas ja laiendatakse olemasolevat vaatelõiku lossi vastas.

Täpsemat infot tööde kohta saab RMK kodulehelt. LEPM

RMK kavandab töid Tehvandil

RMK kavandab looduskaitselisi töid Tehvandi suusaraja kõrgendatud avaliku huvi alal (KAH-alal), mis antud Tehvandi spordikeskuse kasutusse.

Detsembris tehakse seal looduskaitselisi töid, puhastades radasid võsast ning eemaldades langenud ja ohtlikke puid, et oleks võimalik Savimäe rajad uuesti matka- ja suusaradadena kasutusele võtta. Praegu on need rajad lõiguti kinni kasvamas ning murdunud puude tõttu läbimatud. Radade ülevaatusel ja raie planeerimisel loendati kokku 185 rajale murdunud ja raja kohal või kõrval olevat ohtlikku puud, mis eemaldatakse. Kõik need puud on tähistatud.

Raiega tekitatakse viie meetri laiune ja nelja meetri kõrgune rajakoridor, kus saab edaspidi sportida ning jalutada. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles