Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Seto käsitöö traditsioonide hoidjale Ingrit Kalale andis aumärgi üle siseminister Kristian Jaani.
Seto käsitöö traditsioonide hoidjale Ingrit Kalale andis aumärgi üle siseminister Kristian Jaani. Foto: Konstantin Sednev

Seto traditsioonide hoidja pälvis aumärgi

Seto käsitöö traditsioonide hoidja ja edasiandja Ingrit Kala on üks neist, kes pälvis kodanikupäeva aumärgi. Need anti 15 aktiivsele kodanikule, kes edendavad elu eri paigus üle Eesti.

«Eelkõige olete te pühendunud ja hoolivad inimesed. See teeb teid suurepärasteks kodanikeks,» sõnas siseminister Kristian Jaani märke üle andes.

Aumärgiga tunnustatakse inimesi, kes kogukonnas või ühiskonnas jätnud olulise jälje, edendades kodanikukasvatust, väärtustades kodanikuteadvust või tehes vabatahtlikku tööd.

Aasta kodanikuks sai teadusnõukoja juht, Põlvamaalt pärit ja Võrumaal töötanud professor Irja Lutsar. LEPM

Tervisekeskuse külastamiseks tuleb registreeruda

Alates 22. novembrist on Antsla tervisekeskust lubatud külastada eelneva registreerimisega. Iga külastaja peab enne külastust täitma tervisedeklaratsiooni, tal palutakse kanda kirurgilist maski.

Broneeritavad ajad on esmaspäevast pühapäevani kell 10, 11 ja 14. Külastus tuleb eelnevalt registreerida vähemalt üks tööpäev ette keskuse tegevjuhi Maret Hannuse telefoninumbril või keskuse e-posti aadressil esmaspäevast reedeni kella 8–16. Enne külastust tuleb veenduda, et registreeringule on saadud kinnitus.

Klientidele pakkide saatmiseks palutakse helistada ette telefonil 785 5251. LEPM

Tulekul on kaitseväe rännakuharjutus

Kaitseväe akadeemia viib 15.–16. detsembril Rõuge vallas läbi rännakuharjutust.

Harjutusest võtab osa ligikaudu 50 tegevväelast, kes liiguvad läbi kontrollpunktide kaheksaliikmelistes gruppides. Liigutakse ka öisel ajal. Sõidukitest kasutatakse kaht veoautot ning nelja maasturit, tehnika liigub ainult mööda sõiduteid. Harjutusel ei kasutata imitatsioonivahendeid.

Rännaku viib läbi kapten Kadri Rodima. LEPM

Selgusid parimad uued lõõtspillilood

Teist korda korraldatud uute lõõtspillilugude konkursil «Ummamuudu lugu» kuulutati parimaks uueks lõõtsalooks Toomas Ojasaare «Pruudiisa polka». Teise koha sai Kristi Kooli lugu «Naerusuine» ning kolmanda Ants Järve «Lõõtsajumal».

Publiku lemmiklooks, mis selgus nii internetihääletuse kui lõppkontserdi publikuhäälte kokkulugemisel, sai Ants Järve «Lõõtsajumal». Mooste rahvamuusikakooli tunnustuse pälvis Toomas Ojasaare «Lõõdsapilli rumba». Kokku võistles kaheksa lugu kuuelt autorilt. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles