Poeg peeti Valgas kinni kahtlustatavana ema tapmises

Tiit Loim
, reporter
Copy
Politseilint. Foto on illustratiivne.
Politseilint. Foto on illustratiivne. Foto: Postimees.ee

Pühapäeva varahommikul leiti Valga linnast Jakobi tänava elumaja korterist 74-aastase naise vägivallatunnustega surnukeha.

On alust arvata, et naise surm saabus tapmise tagajärjel. Kuriteos kahtlustatavana peeti kinni naise 46-aastane poeg.

Raske kuriteo motiiv ja muud üksikasjad selgitatakse välja kriminaaluurimise käigus.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokuröri Valdo Gerassimovi sõnul võeti kuriteos kahtlustatav kohtu loal vahi alla. „Pühapäeva varahommikul jõudis politseini info, et 46-aastase mehe väitel on tema ema nende ühises korteris surnud. Infot kontrollima läinud politseinikud leidsid eest eaka naise surnukeha, millel olid viited vägivallale. Alkoholijoobes 46-aastane mees peeti seejärel sündmuskohal kuriteos kahtlustatavana kinni," kirjeldas Gerassimov.

"Seni kogutud tõendite põhjal teame, et ema ja poeg elasid koos ning tarvitasid tihti ka alkoholi. Küll aga tuleb kriminaalmenetluses veel selgitada, mis viis selleni, et mees kahtlustuse kohaselt oma ema lõi ja sellega ta surma põhjustas. Kuigi kahtlustatav on varem kriminaalkorras karistamata, oleks prokuratuuri hinnangul vabadusse jäädes oht, et alkoholi kuritarvitades võib ta mõne uue kuriteo toime panna või karistuse kartuses menetlusest kõrvale hoidma hakata,“ lisas Gerassimov.

Tapmise eest süüditunnistamisel võib kohus karistuseks mõista kuue- kuni viieteistaastase vangistuse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles