Kaks kodanikujulguse aumärki tuli Lõuna-Eestisse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kodanikujulguse aumärkide üleandmine justiitsministeeriumis. 16.11.2020
Kodanikujulguse aumärkide üleandmine justiitsministeeriumis. 16.11.2020 Foto: Aron Urb

Justiitsministeerium tunnustas täna 11 julget kodanikku, kes sekkusid kuritegude korral ja aitasid ohvreid ning mitmel juhul päästsid inimese elu.

Üks aumärkidest tuli ka Valgamaale ja üks Võrumaale. Need said Nikolai Bõstrov ja Aino Värnik.

25. juuli hommikul helistas Nikolai Bõstrov hädaabinumbril ja ütles, et tõmbas äsja Valga vallas Sooru külas järvest välja sinna kukkunud väikelapse. Nikolai oli parasjagu järve ääres puid raiumas, kui kuulis plärtsatust. Pöörates pilgu järvele, ei uskunud ta oma silmi, sest järves oli väike laps, kes vajus vee alla.

Mees jooksis talle järele, tõi lapse kaldale ja kutsus abi, järgides samal ajal juhiseid, mida meedik talle telefonis andis, sest laps oli vett kurku tõmmanud ja läkastas. Ühtki hingelist ümbruskonnas ei olnud ja mees märkis ka ise kõnes, et tal pole aimugi, kelle lapsega võiks tegu olla.

Politsei selgitas välja lapse vanemad ning selgus, et nende korteriuks oli sel päeval lukust lahti ununenud ning kaheaastane laps oli enne teiste pereliikmete ärkamist välisuksest õue läinud. Oma teekonnal jõudis ta kilomeetri kaugusele kodust, selle sama järve äärde, kus ta vette kukkus ning kust Nikolai ta päästis.

7. oktoobri õhtupoolikul tüütas ja hirmutas purjus mees Antsla linna COOPi poe juures väikest tüdrukut. Aino Värnik sekkus, aitas tüdrukul jalgratta ära parkida ja juhatas ta joobes mehe juurest ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles