Talvepealinnas käivitati lumekahurid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Talverõõme saab nautida ka Väikesel Munamäel.
Talverõõme saab nautida ka Väikesel Munamäel. Foto: Monika Otrokova/Otepää vallavalitsus

Nädalavahetusel toimunud talvine Valgamaa tantsupidu Otepääl tõi kohale lumesaju ja miinuskraadid. Talvepealinna lumemöldrid on hakanud tegutsema ja käivitatud on lumekahurid.

"Tehvandi spordikeskuse suusarajal sai esimesi ringe teha juba reedel, täna õhtul saab suusarajale ka valgustus," sõnas keskuse juhataja Jaak Mae. "Käib hoogne lumetootmine ja lumevedu."

Lisaks on Tehvandil olemas kunstlumetootmise konteiner, mis võimaldab lund toota isegi plusskraadide juures. Tehvandil on tulemas 10.-12. detsembril kahevõistluse maailmakarikasarja etapp, mis on üks selle hooaja suurimatest spordiüritustest. Järgmise aasta märtsis toimub Tehvandil Baltimaade esimene BMW IBU laskesuusatamise maailmakarika etapp.

Munamäe ja Kuutsemäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi avaldas lootust, et suusakeskused õnnestub avada juba sellel nädalavahetusel.

Otepää kesklinnas asuvas talvepargis Otepää Winterplace on samuti lumekahurid tööhoos. Pargi juhataja Siim Kalda märkis, et lumevarud saavad tehtud selle nädala lõpuks. "Talvepargi koos kõikide atraktsioonidega – tuubitamine, kelgutamine ja uisutamine, saame avada järgmise nädala keskpaigaks, kuna ettevalmistustööd ja radade sisselükkamine võtab oma aja," lisas Kalda.

Otepää piirkonnas on kaks aktiivselt tegutsevat mäesuusakeskust: Kuutsemägi ning Väike Munamägi. Samuti rohkelt suusaradu, millest põnevama reljeefiga rajad jäävad Kääriku spordikeskuse territooriumile. Lisaks tegutseb Linnamäe orus kogu perele mõeldud Eesti suurim talvepark Otepää Winterplace.

Pühajärvel on talviti avatud taliujula. Looduse loal avatakse Pühajärvel taas ka vabariigi pikim jäämatkarada, mis kulgeb järve kaldajoont kopeerides 10 kilomeetri ulatuses. Jäärada rajab ja hooldab Loodusturism.ee matkakorraldus, toimuvad tõukelkude laenutus ja giidituurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles