Riigikohus ei aruta vanuri surnuks põletanud mehe süüasja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Vanuri surnuks põletamise eest pikka vangistust kandev Roman Gorodivski soovis oma süüasja uut arutamist, kuid riigikohus ei võtnud teisipäeval tema avaldust menetlusse.

Kui 42aastane Gorodivski märkis avalduses, et uued asjaolud tingivad tema süüasja uuesti läbivaatamise, siis riigikohus otsustas avalduse Gorodivskile tagastada.

Süüdistuse järgi valas Gorodivski 2006. aasta 2. augustil Valgas Uuel tänaval asuvas majas oma elukaaslase 72aastase vanaema Helena ja tema toa bensiiniga üle ning süütas põlema. Eakas naine hukkus põletushaavade tagajärjel.

Samuti viskas Gorodivski bensiini peale teda tõkestama tulnud elukaaslase vennale Igorsile, kes suutis aga põlevast majast väljuda ja ennast päästa.

Gorodivski on kohtule väitnud, et ei soovinud vana naise surma, vaid tahtis teda ainult hirmutada. Gorodivski sõnul pressisid tundmatud mehed temalt elukaaslase vanaema mahitusel raha välja.

Gorodivski suhted Helenaga olid pingelised, kuna ta oli naiselt raha laenanud ning selle tagasimaksmisel tekkis tüli.

Süütamise järel põgenes Gorodivski Lätti, kuid 2006. aasta 21. augustil võtsid sealsed ametivõimud ta kinni ning mees anti sama aasta oktoobris Eestile välja. Gorodivski 14 aastaks vangi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles