Tõrvas saab peagi anda koroonaviiruse PCR proovi

LEPM
Copy
Tulevane testimispunkt aadressil Kevade 10, Tõrva.
Tulevane testimispunkt aadressil Kevade 10, Tõrva. Foto: Tõrva vallavalitsus

Terviseameti avaliku testimise partnerite Medicumi, SYNLABi, Qvalitas Arstikeskuse abil ning koostöös Tõrva Vallavalitsusega, saab detsembris anda proovi koroonaviiruse PCR-testiks ka Tõrvas.

Uus testimispunkt asub Tõrva linnas aadressil Kevade 10 (endise Vintage stuudio ruumides).

Esialgu on planeeritud proovide võtmised 3.12, 8.12, 13.12 ajavahemikus kell 12.00-14.00. Proove võtavad Qvalitas Arstikeskuse meedikud. Edasine vajadus uute kuupäevade osas selgitatakse välja jooksvalt. Proovi andmiseks on vajalik eelnev broneering saatekirja alusel.

Tõrva vallavanem Maido Ruusmann sõnas, et õigeaegne ja kodulähedane testimine on viiruse leviku pidurdamisel väga oluline komponent ning kohalikud elanikud on selle vajadusest ka märku andnud.

„Lõpuks õnnestus testimisvõimalus ka Tõrva saada! See on vajalik, et Tõrva piirkonna inimesed ei peaks haiguskahtlusega minema Valka, Tartu või Viljandisse proovi andma. Usun, et Tõrva testimispunkti tulek aitab säästa märkimisväärselt Tõrva inimeste aega ja takistada viiruse levikut,“ sõnas Ruusmann.

Kevade tänaval koha leidvast testimispunktist saab proovi anda ninaneelukaapest või kurguloputusvedelikust, viimase puhul peab olema vähemalt tund aega eelnevalt söömata, joomata, nätsu närimata ja suitsetamata. Proovi andmisele on oluline kaasa võtta isikut tõendav dokument, sh laste puhul on sobiv õpilaspilet.

Proove võtavad meedikud siseruumis, kuid eelnev ootamine on viiruse leviku tõkestamise eesmärgil väljas. Sellega seoses on soovituslik testimisele minna võimalikult täpselt ja riietuda ilmastikule vastavalt. Testile pääsemiseks vajaliku saatekirja saamiseks tuleb eelnevalt ühendust võtta oma perearstiga või helistada perearstide nõuandeliinile 1220.

Peale saatekirja laekumist avaliku testimise organisatsiooni saabub saatekirjal märgitud telefonile lühisõnum aja broneerimise lingiga. Kui sõnumit ei ole 24h jooksul saabunud, on soovituslik võtta ühendust saatekirja väljastajaga, et kontrollida telefoninumbri korrektsus. Kes ei ole aega sõnumil lingil või saatekirja saamise järel koroonatestimine.ee - > Patsiendile -> Broneeri aeg pannud, neile helistab testimise kõnekeskus ja pakub sobiva aja ja koha.

Proovid viiakse Tõrvast SYNLABi Tallinna laborisse ja laborisse saabumisest umbes 24 tunni jooksul saavad inimesed vastused oma digilugu.ee, kust neid näeb ka arst. Kui digilugu.ee keskkonda ei ole võimalik ligi pääseda, võib tulemust küsida oma arstilt. Positiivse tulemuse puhul helistab ka Medicumi-SYNLABi kõnerobot.

Lisainfo: Tõrva valla Covid-koordinaator Kristi Napast, telefon 5454 5410 või kristi.napast@torva.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles