Jääaugust kaldale toodud kalur suri

LEPM
Copy
Jääauk. Foto on illustratiivne.
Jääauk. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästjad tõid neljapäeva keskpäeval Tartu lähedal jääaugust välja teadvusetu kalamehe, kelle kiirabi raskes seisus haiglasse viis, kus ta aga suri.

Kell 11.08 teatati, et Kastre vallas Aardlapalu karjääri ja Emajõe vahelisel kanalil kukkus inimene läbi jää. Pinnaltpäästevarustuses päästjad pidid õnnetuspaigani paarsada meetrit minema jalgsi ja osaliselt läbi võsa. Teadvuse kaotanud kalamees saadi kaldast umbes paarikümne meetri kauguselt jääaugust kätte ning toodi kaldale kell 11.34. Päästjad alustasid elustamisega, mis anti üle kiirabi töötajatele. Kiirabi jätkas elustamist ja viis raskes seisus mehe haiglasse, kus ta aga suri.

Päästetöö juht Marek Kutsari sõnul oli kanali jää paksus maksimaalselt viis sentimeetrit. "Praegustes oludes pole jää veel turvalist paksust saavutanud ning sellele mineja elu satub kindlasse ohtu. Seepärast kehtib ka siseveekogude jääle mineku keeld," ütles Kutsar. "Turvaliseks loetakse jääd paksusega alates kümnest sentimeetrist."

Päästeamet juhib tähelepanu, et kehtestatud on siseveekogude jääle minemise keeld. Keelust üleastujad panevad ohtu enda ja kaaslaste elu ning neid saab väärteo korras karistada ja sundida jäält lahkuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles