Võru muusikaõpetaja pälvis kõrge tunnustuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Võru Kesklinna kool
Võru Kesklinna kool Foto: Arvo Meeks

Riho Pätsi koolimuusika fond tegi teatavaks enda väljaantava preemia tänavused laureaadid. Nende seas on ka Võru Kesklinna kooli muusikaõpetaja Signe Rõõmus.

Laureaaditunnistuse juurde kuulub ehtekunstnik Jaan Pärna kujundatud hõbemärk ja stipendium 800 eurot.

Signe Rõõmus on lõpetanud Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli koorijuhtimise eriala, töötanud Varstu keskkoolis, 1993. aastast annab ta tunde Võru Kesklinna koolis. Koostöös kohaliku muusikakooliga avati 2011. aastal muusikaõpetuse süvaklass, mille loomisel oli Signe Rõõmusel oluline roll, andis teada Eesti Muusikaõpetajate Liit.

Õpetajatöös on ta rõhutanud aktiivse musitseerimise olulisust – laulmist ja pillimängu, samuti seoste loomist õppeainete vahel ning ka igapäevaeluga. Õpilaste noodistlaulmise arendamisel toob Rõõmus tõhusa meetodina esile relatiivset noodistlugemise süsteemi, mis on lihtne, arusaadav ja mänguline.

Signe Rõõmus juhatab mitut koolikollektiivi: mudilas-, poiste-, laste-, neidude- ja segakoori. Kooridele on antud kõrged kategooriad. Et lauljad saaksid mitmesugust laulukogemust, on ta aastaid suunanud õpilasi üleriigilistesse kooridesse, nagu näiteks tütarlastekoor Ilmalilled ning Eesti meestelaulu seltsi üle-eestiline poistekoor Kalev. Lisaks koolikooridele on Rõõmus naiskoori Tempera ja Võru meeskoori dirigent. Neis koorides laulavad ka paljud tema õpilased.

2017. aastal anti Signe Rõõmusele Tartu Kultuurkapitali Vaike Uibopuu sihtkapitali stipendium, 2020. aastal Võru linna aasta kultuuritegelase tiitel.

Teised Riho Pätsi koolimuusika fondi tänavused laureaadid on Tallinna reaalkooli muusikaõpetaja Heli Roos, Eesti muusika- ja teatriakadeemia emeriitdotsent, Tallinna muusikakeskkooli ja Vanalinna hariduskolleegiumi viiulipedagoog Ivi Tivik ning helilooja Riho Esko Maimets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles