Teede äärde kerkisid kaugtööväravad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kuplandi juhtrühma liikmed Lisanna Elm (vasakult), Kaido Mäesalu ja Liina Maripuu
Kuplandi juhtrühma liikmed Lisanna Elm (vasakult), Kaido Mäesalu ja Liina Maripuu Foto: Sander Silm/Põlvamaa Arenduskeskus

Kanepi vallas Vissi külas võib teisipäevast märgata silti Kupland. Tegu on tööturismi piirkonda tähistava sümboolse väravaga, mis tervitab Tallinna–Tartu–Võru–Luhamaa maanteed pidi Kagu-Eestisse saabujaid. Sildi panid paika Kuplandi juhtrühma liikmed Lisanna Elm, Kaido Mäesalu ja Liina Maripuu, kes ühtlasi demonstreerisid, et alati ei peagi tuppa tööle minema.

Sildid tulevad neil päevil nelja kohta. Tartu–Valga suunal tuleb Kuplandi värav Plika külla Otepää vallas. Lõuna- ja idanaabrite tervituseks tulevad sildid ka piiri lähedale Määsi ja Murati küladesse Rõuge vallas. Nii saavad kaetud sisenemised Kagu-Eestisse suuremate teede kaudu.

Põlvamaa arenduskeskuse juht Lennart Liba rõõmustas, et kaugtöömaa Kupland on saanud oma esimesed piiritähised. «Meil on juba mõnikümmend erinäolist ja atraktiivset kaugtöökohta. Kaugem eesmärk on luua Kagu-Eestisse kaugtööparadiis. Vähemalt kümne aasta pärast võiks kaugtöö olla piirkonnas suurim tööandja. Meie sõnum on, et tulge meile elama – lühemaks või pikemaks – ja võtke oma töö kaasa!»

Kagu-Eesti kaugtöökeskuste projektijuht Lisanna Elm arutles, et kui mujal maailmas on turismipiirkonnad endale nime teinud kui head puhkusepaigad (näiteks Provence, Toscana, Levi, Bali), siis Kupland tahab inimeste teadvusesse jõuda kui koht, kus on ruumi maailma muutvate ideede sünniks. «Põlva-, Valga- ja Võrumaa kaugtöökeskuste võrgustikus toimetajatel on teadmised, kuidas luua linnainimestele tingimused eriti tulemusliku töö tegemiseks. Katsetame ja arendame neid teadmisi pidevalt edasi, et siinne kant oleks siia tulijatele midagi enamat kui lihtsalt mugav töökoht,» lisas Elm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles