„Tähtede lava“ ootab Põlvamaa lauljaid poolfinaali

LEPM
Copy
Gete-Ly Vija koos oma juhendaja Margot Suure ja kontsertmeister Jürgen Järvpõlluga.
Gete-Ly Vija koos oma juhendaja Margot Suure ja kontsertmeister Jürgen Järvpõlluga. Foto: Ave Haamer

Järgmise aasta jaanuarist saab ETV-s taas nautida noorte vokalistide kauneid esitusi, Räpina muusikakoolist pääsesid telekonkursi "Tähtede lava" poolfinaali ehk siis päris telesaatesse Gete-Ly Vija ja Arhanna Sandra Arbma.

Räpina muusikakooli direktori Marika Klimberg-Hyötyläineni edastusel on maakondades viidud läbi kaks eelvooru, mille tulemusena saadeti igast vanuserühmast parim telesse veerandfinaali. Maakondlikus esimeses voorus osales kaheksa Räpina kooli lauljat vanuses 7-19, kes pääsesid ka maakondlikku finaali.

"Oli juba varakult teada, et vanema vanuserühma esinejad ei osale televoorudes. Nende jaoks oli see tore võimalus bändi saatel esineda ja lavalist kogemust saada. Ilmtingimata tahaksin veel lisada, et seoses koroonaga lükkus maakondlik finaal ja ka saade tervikuna aasta võrra edasi, mistõttu east tingituna muutusid vahepeal lauljate vanuserühmad ning solistid pidid ootamatult omavahel edasipääsu nimel konkureerima. Eks elu ongi tihtipeale ebaõiglane, kuid sellega tuleb mõnikord vaid leppida," selgitas direktor.

Veerandfinaali pääsenud maakonna esindajad pidid salvestama oma lauludest uuesti videod ja nende põhjal valis seitsmeliikmeline vabariiklik žürii koosseisus Kadri Hunt, Hirvo Surva, Hanna-Liina Võsa, Liisi Koikson, Sirje Medell, Hele Kõrve ja Robert Linna igast vanuserühmast poolfinaali jaoks välja parimad.

Räpina muusikakoolist poolfinaali ehk siis juba päris telesaatesse pääsenud Gete-Ly Vijat ja Arhanna Sandra Arbmat juhendab õpetaja Margot Suur ning kontsertmeister on õpetaja Jürgen Järvpõld.

"Hoiame pöialt, et nende esitus žüriile silma jääks ja saame nautida tütarlaste esitust ka finaalis, mis toimub 6. veebruaril otsesaatena ETV-s," soovis Marika Klimberg-Hyötyläinen.

Arhanna Sandra Arbma koos oma juhendaja Margot Suure ja kontsertmeistri Jürgen Järvpõlluga.
Arhanna Sandra Arbma koos oma juhendaja Margot Suure ja kontsertmeistri Jürgen Järvpõlluga. Foto: Anne Arbma
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles