Motosportlaste vorm võeti Võrus luubi alla

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Oma võimeid näidati ka peale- ja mahahüpetes.
Oma võimeid näidati ka peale- ja mahahüpetes. Foto: Karli Saul/Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsioon (EMF) hakkab iga hooaja alguses ja lõpus võtma lähema vaatluse alla nii Team Estonia koondisesse pürgivaid kui sinna juba kuuluvaid sportlasi.

Esimene taoline proovilepanek toimus nädal tagasi Võru spordihoones. Osales 24 noort ja 21 täiskasvanut. Kavas olid astmelauale peale- ja mahahüpped, topispalli (täiskasvanutel kuuli) vise eest alt ette, 30 meetri jooks lendlähtest ja paigalt lähtest, kangil rippumine pealthaardes, paigalt kaugushüpe, pikamaajooks (vastavalt vanusele 600–1200 meetrit) ja korvpalli vabavisked.

EMFi noortetreeningute juhi Tanel Leoki sõnul algatati selline vaatlus eelkõige selleks, et lähenemine sporditegevusele oleks professionaalsem. «Tahame teada, mis seisus sportlased on, et neile saadud andmete alusel nõu anda.»

10–11-aastaste seas olid oma tulemuste poolest tugevaimad Leslie Puller, Ottomar Saag ja Travis Leok, 12–13-aastaste hulgas Jan-Marten Paju, Joel Rehe ja Chris Andre Ivanov. 14–15-aastaste esikolmikusse kuulusid Karl Robin Rillo, Rasmus Sõna ja Tanel Põdra. 16-aastaste seas olid tugevaimad Tristan Loob ja Klaus Somelar.

Tüdrukutest olid kolm esimest Celiin Jõesaar, Lisanne Lensment ja Selyn Kazakova. 21–25-aastastest tulid esikolmikusse Kairo Katkosilt, Kevin Saar ja Kaarel Tilk, 22–26-aastastest Aron Lenzius, Jan Jakobson ja Rait Kaimer, 27–31-aastastest Harri Kullas, Tanel Leok ja Andero Lusbo.

Sportlase tulemusi analüüsib Tartu ülikooli sporditeaduste ja füsioteraapia instituudi teadur Martin Mooses koos oma tiimiga. Ta ütles, et kogutud andmed toovad välja iga sportlase tugevamad ja nõrgemad küljed üldkehalises ettevalmistuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles