KIRI: Noored lauljad jätkasid edulainel

, Räpina muusikakooli direktor
Copy
Gete-Ly Vija saavutas oma vanusegrupis esikoha. Tema juhendaja on Margot Suur ja kontsertmeister Jürgen Järvpõld
Gete-Ly Vija saavutas oma vanusegrupis esikoha. Tema juhendaja on Margot Suur ja kontsertmeister Jürgen Järvpõld Foto: Ave Haamer/Räpina Muusikakool

On vahelduseks ikka väga tore, et mõni konkurss reaalselt toimub. Kui enamik võistlusi viiakse läbi interneti teel, siis Jõulutähe konkurss Ülenurmel leidis aset kohapeal. Et pääseda mainitud konkursi finaali, tuli lauljatel läbida videovoor, mis karmi käega puistas paljud lauljad konkurentsist välja. Et kuri tõbi inimeste vahel ei leviks, olid kohapeal ranged reeglid, mis võimaldasid konkurssi turvaliselt läbi viia.

Noori vokaliste hindas žürii koosseisus Hannaliisa Uusma, Indrek Ventmann ja Miina Rikka. Räpina muusikakooli esindas neli kauni häälega lauljat: 7–9-aastaste rühmas Arhanna Sandra Arbma, 10–12-aastaste seas Gete-Ly Vija, 13–15-aastaste grupis Minna Emilia Vürst ning 16–18-aastaste hulgas Katariina Nagel.

Sandra Arbma ja Gete-Ly Vija said oma vanusegrupis esikoha, Minna Emilia Vürst kolmanda. Isiklikult mulle meeldis väga ka Katariina esitus.

Konkurents oli finaalis väga tugev, sest lõppvõistlusele pääsesid vaid vabariigi parimad. Need, kes finaali jõudsid, on tegelikult kõik võitjad.

Nagu alati, juhendas kõiki meie lauljaid pühendunud ja töökas õpetaja Margot Suur. Sellest õppeaastast on lauljate kontsertmeister noor õpetaja Jürgen Järvpõld, kes palju aega pühendanud selleks, et saada selgeks orkestraalne esituskõla. Selleks tuleb palju kuulata muusikat ning noodistada saateid, kuna valmiskirjutatud klaverisaateid praktiliselt pole. Tugev käepigistus ja õnnitlused meie lauluosakonna tiimile väljapaistva tulemuse puhul!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles