Avo Kirsbaum: hea maine nimel tuleb omavalitsusel pingutada

, Antsla vallavanem
Copy
Antsla vallavanem Avo Kirsbaum.
Antsla vallavanem Avo Kirsbaum. Foto: Arvo Meeks

Eelmine tööperiood oli mulle esimene ja esialgu isegi natuke ehmatav. Äsja olid lõppenud liitumisläbirääkimised ning Antsla vald sai vabariigi valitsuselt loa jätkata eraldiseisva omavalitsusena Võru maakonnas. Ees seisis haldusreformi sisuline elluviimine. Leian, et Antsla valla jätkamine eraldiseisva omavalitsusena oli ainuõige otsus, sest inimesed, kes siin elavad, on aja jooksul läbi põimunud.

Kogu Antsla kant on aastakümnete, võib ka öelda, et aastasadade jooksul kokku käinud ja kokku hoidnud. Olgu need kohtumiskohad siis kirikud, laat, raudteejaam, koolimaja, arstipunkt või kauplus. Antsla jääb ka parasjagu kaugele teistest suurematest keskustest nagu Võru, Valga ja Otepää. Kohalikud elanikud peavad saama ise otsustada kohalike asjade üle – selleks on Antsla vald parasjagu suur nii territooriumilt kui rahvaarvult.

Lisaks haldusreformi bürokraatiast läbi närimisele pean oluliseks investeeringuid elu- ja ettevõtluskeskkonda. Eesti hajaasustuse piirkonnad võistlevad elanike ja ettevõtjate nimel, kes hoiavad ja loovad tasuvaid töökohti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles