Pühajärve spaas suri mees

Tiit Loim
, reporter
Copy
Pühajärve spaa.
Pühajärve spaa. Foto: Arvo Meeks

Pühapäeval märkasid Pühajärve spaa ja puhkekeskuse külastajad, et ujulas vajus mees vee alla. Mehe elu ei õnnestunud päästa.
 

Kella 14 paiku eile laekus häirekeskusele info, et veekeskuse külastajad märkasid basseinis vee alla vajunud meest. Lõuna prefektuuri pressiesindaja Ragne Keisk lausus, et külastajad tõmbasid mehe veest välja ning alustasid tema elustamist kuniks sündmuskohale jõudsid meedikud. «Paraku 44-aastase mehe elu enam päästa ei õnnestunud. Täpse surmapõhjuse selgitamiseks saadeti ta kohtuarstlikule lahangule,» ütles Keisk.

Pühajärve Spa & Puhkekeskuse omanikfirma AS Pühajärve Puhkekodu juhatuse liige Liina Lambot-Lepp lausus, et õnnetus jäi märkamatuks, kuna mees vajus vee alla väga kiiresti. «Ujulas on loomulikult instruktor, kuid turvakaamera salvestiselt on näha, et isik vajus vee alla nii vaikselt ja kiiresti, et seda tõesti ei märgatud - kõik juhtus mõne sekundiga.»

Veekeskuses viibis pühapäeval ka Kaitseliidu Valgamaa maleva noorteinstruktor Kaimo Vahtra, kes kuulis hõiget «tulge appi». «Kaks noormeest leidsid basseini põhjast meesterahva. Tõid ta põhjast välja, aitasin välja vedada. Käskisin kiirabi välja kutsuda koheselt, kindlal pinnal üritasime võimalikult palju vett välja saada,» kirjeldas Vahtra.

Pulssi mehel enam polnud, abistajad alustasid elustamist. «Läks kuskil 10–15 minutit, kuni tulid päästepoisid, kiirabi tulekuni jäi veel umbes 10 minutit. Lõpuks tuli kohale kaks kiirabibrigaadi ja umbes 1,5 tunni pärast loeti tegevus lõpetatuks. Kahjuks ei kandnud tegevused vilja,» lisas Vahtra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles