Põlvamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Legopiknik Kanepi koolis
Legopiknik Kanepi koolis Foto: Kanepi gümnaasium

Kanepi koolis peeti legopiknikku

Kanepi gümnaasiumis leidis trimestri viimasel koolipäeval aset algklasside esimene legopiknik, kus iga koolilaps sai tunda ennast leiutajana.

Ettevõtliku koolina kutsuti päev ellu, et arendada õpilaste loovust, algatusvõimet, vastutust ja hoolivust nii enda kui kaaslaste tegevuse vastu.

Esmalt tutvustati Lego ajalugu ja vaadati inspireerivaid videoid. Ürituse avas Kanepi vallavanem Mikk Järv, kes näidistööna konstrueeris Eesti lipu.

49 osaleja käe all valmisid näiteks ilusalong, lillepood, bangalo, hotell, jäätisekohvik, rallirada, Türgi kuninga loss, ninjamuuseum, jumalate võitlusstseen, turvameeste maja, paradiisisaar, loomakliinik, tank ja tuletõrjeauto.

Päeva lõpuks visandati tööd ka paberile ning ühiselt valmisid plakatid leiutistest. LEPM

Linna keskväljak täitub jõulusaginaga

11. detsembrist 31. detsembrini saab Põlva keskväljakust jõuluväljak.

Toimuvad jõululaat, talvine tantsupidu, disko vallavanemaga, muinasjutu teisipäevad, talvine spordipäev ja muudki põnevat.

Väljakule püstitatakse ka lava, kus esinevad valla kollektiivid. Esinemissoovist saab meilitsi teada anda kas Andre Lainele või Eve Sokale. LEPM

Põlva tunnustab tublisid tegijaid

Põlva vallavalitsusele saab esitada 15. detsembrini kandidaate 2021. aasta Põlva valla aukodaniku, aasta teo, aasta vabatahtliku ja kultuuripreemia tunnustustele.

Põlva valla aukodaniku nimetus antakse füüsilisele isikule erilise austusavaldusena aastatepikkuse töö või tegevuse ja eeskuju eest, mis on positiivselt mõjutanud Põlva valla arengut ja tuntust. Viimati sai tiitli lasketreener Anne Vasarik.

Tunnustusega «Aasta tegu» väärtustatakse vallale olulise tähtsusega ettevõtmist või sündmust, mis on mõjutanud valla arengut ja tuntust aasta jooksul.

Aasta vabatahtliku tiitli saab inimene, kes vabatahtlikult panustab ühiskonna arengusse.

Kultuuripreemia antakse Põlva vallas tegutsevale füüsilisele või juriidilisele isikule või muule ühendusele, mis ei ole juriidiline isik, väljapaistva tegevuse eest kultuuri- või spordivaldkonnas. Preemia antakse kultuurivaldkonnas kultuuri-, hariduse-, teaduse- või loomingu alal; spordivaldkonnas spordi-, terviseedenduse või sportlike eluviiside propageerimise alal.

Ettepanekuid saab teha igaüks valla e-posti aadressil. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles