Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kontserdi avasid Võru gümnaasiumi noored.
Kontserdi avasid Võru gümnaasiumi noored. Foto: Edda-Karin Luht/Misso rahvamaja

Ansamblid laulsid kõigest, mis rõõmu toob

Teisel advendil tulid Misso rahvamajas kokku Kagu-Eesti lauluansamblid, et laulda talvest ja kõigest, mis rõõmu toob.

Misso rahvamaja juhataja Edda-Karin Luhti sõnul avasid 16. Kagu-Eesti ja 23. Võrumaa vokaalansamblite päeva kontserdi «Taas sajab valget lund…» Võru gümnaasiumi noored Silja Otsari juhendamisel.

Veel esinesid Võrumaalt Sulbi naisansambel Helin (juh Merili Ermel), naisansambel Aleaa (juh Ain Tarro) ning Viitina mehed (juh Ive Ruusamäe). Valgamaalt astusid üles segaansambel Spirea (juh Reet Laanoja), Tõrva kultuurimaja naisansambel Hermes (juh Reet Koppel, klaveril Imbi Umbleja) ja Puka meesansambel (juh Evald Raidma).

«Sel aastal kõik on teisiti. Nii ka ansamblite puhul, sest paljud pole kokku saanud ega harjutanud ja ka haigusepisikud liiguvad ringi,» võttis Luht kooslaulmise kokku ja tõdes, et seda toredam oli kohtuda. LEPM

Vallavalitsus võttis arvele peremehetu keldri

Setomaa vallavalitsus võttis peremehetu ehitisena arvele keldri Setomaa vallas Igrise külas Mäeserva maaüksusel. Teadaoleva viimase omaniku kohta andmed puuduvad.

Vastuväited ehitise peremehetuse või selle hõivamise kohta kohaliku omavalitsuse poolt tuleb esitada hiljemalt 9. veebruaril Setomaa vallavalitsusele. LEPM

Setomaa valla kriisikomisjon seadis sihte

Setomaa valla kriisikomisjoni plaanilisel koosolekul vaadati tagasi aasta jooksul tehtule ning visandati tulevikuplaane.

Komisjoni, mida juhib vallavanem Raul Kudre, kuuluvad vallavalitsuse spetsialistidena kommunikatsioonispetsialist Indrek Sarapuu, sotsiaalosakonna juhataja Maarika Loodus, haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Karin Viljus, haldus­spetsialist Raimo Jaanimägi ning majandusspetsialist Lauri Saar, kes on ka komisjoni aseesimees. Töösse on kaasatud päästeameti esindajana Raivo Kunst, politsei ja piirvalve esindajana Arvi Suvi ning Toomas Pindis Kaitseliidust.

Komisjon tõdes, et möödunud aasta on kulgenud koroonakriisi tähe all, kuid ei tohi tähelepanu alt välja jätta kõiki teisi võimalikke kriise, mis piirkonda ohustada võivad.

«Igaks kriisiks ei saa alati lõpuni valmis olla ning ootamatusi võib ette tulla sealt, kus neid oodatagi ei oska,» tõdes Raul Kudre. «Plaanid aga peavad pidama ning valmisolek olema, olgu siis tegemist metsatulekahju, ulatusliku elektrikatkestuse või rändekriisiga.»

Järgmisel aastal on plaanis läbi viia üks õppus ning kriisireguleerimiskoolitus valdkonna kriisijuhtidele. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles