Raske aeg pühkis poole betoonifirma tööjõust

Tiit Loim
, reporter
Copy
PM Kaubandusgrupi omanik Märt Piir tõdes, et praegu ta Valgas betooni tootma ei hakkaks, sest siin kandis pole piisavalt kliente. Siiski pole ta alla andnud, näiteks püüab firma oma tuntust tõsta betoonist jõulukuusega (taamal), mis eeskätt pimedal ajal maanteel liikujatele silma jääb.
PM Kaubandusgrupi omanik Märt Piir tõdes, et praegu ta Valgas betooni tootma ei hakkaks, sest siin kandis pole piisavalt kliente. Siiski pole ta alla andnud, näiteks püüab firma oma tuntust tõsta betoonist jõulukuusega (taamal), mis eeskätt pimedal ajal maanteel liikujatele silma jääb. Foto: Tiit Loim

Betoonitootjale Valga Betoon on viimased paar aastat olnud kehvad. Firma juhi Märt Piiri sõnul on selle taga nii äralangenud Läti turg kui ka piirkonna vähene ehitustegevus.

Raskused ei ole Valga Betooni kaubamärki kasutavale PM Kaubandusgrupile midagi päris uut. Pikalt tekitas takistusi bürokraatia, mis ei lubanud ehitada firma Viljandi tänava ääres asuvale kinnistule mahasõitu. Mõni aasta tagasi oli murekoht, et firma Betoonimeister pidas nende logo enda omaga liiga sarnaseks. Need mured on nüüdseks mõlemad lahenenud, firma kasutab uut logo ja väljasõit on olemas.

Uus mure aga juba platsis: majanduslikud probleemid. «Oleme elus. Aga ega midagi kiita ole. Tööd on, aga mitte piisavalt. Kui tuleme aasta lõpuks nulli, on väga hästi. Suure tõenäosusega jääme miinusesse,» võttis Märt Piir firma olukorra lühidalt kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles