Uus tootepakend andis suure kokkuhoiu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Atria lihatööstuse tegevdirektor Olle Horm tõdes, et tootmiskulud aina kasvavad ja lõppu tõusul näha pole. «See on müstiline, kuidas kõik hinnad tõusevad.»
Atria lihatööstuse tegevdirektor Olle Horm tõdes, et tootmiskulud aina kasvavad ja lõppu tõusul näha pole. «See on müstiline, kuidas kõik hinnad tõusevad.» Foto: Eero Vabamägi

Maks & Mooritsa ning Wõro kaubamärki omava Atria Eesti lihatööstuse juhi Olle Hormi sõnul läheb tööstusel praegu üldjoontes hästi, ent kasumit ohustavad kõikvõimalikud kerkinud hinnad alates energiast kuni viljani.

Lõuna-Eesti Postimehe konkursil aasta ettevõtte nominendiks valitud Atria Eesti on üks suurematest Eesti toiduainekontsernidest. Olle Hormi sõnul läheb firmal praegu üsnagi hästi, aga tootmiskulud on hiljuti järsult tõusnud. «Käive on jäänud põhimõtteliselt samaks. Aga kõik – nii liha, energia, transport kui ka kile, samuti vili, millest tehakse sigadele sööta – on drastiliselt kallinenud. Kõik kallineb maailmas, see ei ole piirangutega seotud, vaid objektiivne paratamatus. Sel aastal oli Eestis tore suvi, aga selle toreda suvega vili ei tahtnud kasvada. Vili on sigade söödas põhikomponent. Hind ei ole kahekordistunud, aga palju puudu ka ei ole. Surve kasumlikkusele on ülisuur, aga iseenesest müügi ja toodetega meil probleeme ei ole,» lausus Horm.

Tunnustus mainekal konkursil

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles