Ettevõtja: gaasi hind teeb lausa haiget

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Värska kuurortravikeskuse juhataja Vello Saare sõnul pole praegu veel head plaani, kuidas gaasi hinna mitmekordne tõus alla neelata.
Värska kuurortravikeskuse juhataja Vello Saare sõnul pole praegu veel head plaani, kuidas gaasi hinna mitmekordne tõus alla neelata. Foto: Arved Breidaks

Maagaasi hinna tõus on sel aastal olnud sedavõrd terav, et teeb lausa haiget, ütles Värska kuurortravikeskuse juhataja Vello Saar, kelle sõnul kajastub hinnatõus varem või hiljem ka gaasiküttel sanatooriumi pakutavates teenustes.

«Võrreldes eelmise aasta novembriga on soojus kallinenud 3,1 korda,» ütles Saar esmaspäeval, kui oli kätte saanud ettevõttele laekunud novembrikuu soojaarve. «Koos käibemaksuga tuleb novembri soojuse eest tasuda 54 776 eurot.»

Veel mullu novembris tuli kuurortravikeskusel maksta sanatooriumi ja veekeskuse kütmise eest ligi 17 500 eurot. Kaks katlamaja, mis ettevõtte mõlemat kompleksi teenindavad, töötavad maagaasil. Neid käitab AS Adven, mis omandas katlamajad kümmekonna aasta eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles