Valgamaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Pianist Johan Randvere ja muusikakooli klaveriõpetaja Helin Karja rääkisid, kuidas nad Tšehhimaal klaverit valimas käisid.
Pianist Johan Randvere ja muusikakooli klaveriõpetaja Helin Karja rääkisid, kuidas nad Tšehhimaal klaverit valimas käisid. Foto: Eve Müür/Valga Muusikakool

Valga muusikakool esitles uut klaverit

Osana Valga muusikakooli 100. sünnipäeva pidustustest sai seal 7. detsembril teoks klaveripäev. Päeva esimeses pooles tegutsesid klaverimängu töötoad, mida juhendas pianist Johan Randvere, andis teada Valga muusikakooli õppejuht Eve Müür. Töötubasid olid jälgimas nii Valga muusikakooli kui teiste Lõuna-Eesti muusikakoolide klaveriõpetajad.

Päeva tipphetk oli uue kontsertklaveri esitlus. Seda käisid Petrofi klaverivabrikus Tšehhimaal välja valimas Randvere ja muusikakooli klaveriõpetaja Helin Karja.

Esmalt esinesid uuel pillil õpilased, kelle põhipill on klaver. Seejärel oli võimalus kuulata Johan Randvere esituses Modest Mussorgski klaveripalade tsüklit «Pildid näituselt».

Klaveripäeva korraldas Valga muusikakooli klaveriosakonna juhataja Lenel Rand. LEPM

Selgub Tõrva valla kultuuripreemia saaja

Taas saab esitada kandidaate Tõrva valla kultuuripreemiale. See määratakse isikule või kollektiivile, kelle töö ja saavutused on kaasa aidanud kultuuriväärtuste loomisele vallas ja positiivselt kujundanud valla mainet. Preemia suurus on 1000 eurot.

Ettepanekuid saavad esitada kõik juriidilised ja füüsilised isikud, neist igaüks ühe kandidaadi. Kirjalik ettepanek peab sisaldama andmeid esitatava isiku või kollektiivi kohta (täpne nimi, aadress, kontakttelefon), ülevaadet kultuurialasest tegevusest, argumenteeritud põhjendust ning esitaja kontakt­andmeid.

Ettepanekuid saab esitada Tõrva valla kodulehel 15. jaanuarini. Sama kuupäevani võib neid saata Tõrva vallavalitsuse posti- või e-posti aadressile märksõnaga «Tõrva valla kultuuripreemia».

Preemia on kavas üle anda 24. veebruaril. 2019. aastal pälvis selle Elmar Orav, 2020. aastal Thea Leitmaa, 2021. aastal Laine Vettik. LEPM

Pikaaegne kultuuritöötaja tähistas 80 aasta juubelit

Nõuni piirkonna pikaaegne kultuuritöötaja Vaike Viks tähistas 80. sünnipäeva.

Viks on juhtinud nii Nõuni raamatukogu kui kultuurimaja ning töötanud Palupera vallas sotsiaaltöötajana. Ta lööb siiani kaasa kohalikus isetegevuses: tantsurühmas Pääsusilmad ja lauluansamblis Lõbusad Lesed.

Viksi käisid teiste seas õnnitlemas Otepää vallavanem Jaanus Barkala ja kultuurispetsialist Valdur Sepp ning valla raamatukogutöötajad. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles