Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Treenerite seas oli ka Väikeroosu talu peremees Ivar Rosenberg.
 
Treenerite seas oli ka Väikeroosu talu peremees Ivar Rosenberg.  Foto: Arvo Meeks

Judolaagris osales üle 30 lapse

Võrumaal Sulbis Roosu talu vabaajakeskuses kestis neli päeva Võru judoklubi Rei vööõppimislaager. Treenerid olid Ivar Rosenberg, Ants-Hindrek Tiido ja Ilmar Koort.

Iga päev harjutati viis tundi judot, millele lisandus hommikune võimlemine. Enamik lapsi võttis laagrit väga tõsiselt ning see kajastub ka tulemuses, kinnitas klubi eestvedaja Enno Raag. Rei klubis on nüüd juures kaks rohelise, viis oranži ja üheksa kollase vöö omanikku. Kellel sel aastal ei õnnestunud oma vööjärku tõsta, saab selleks järgmise võimaluse uuel aastal.

Laager oli osavõtjatele tasuta. Selle korraldamist toetas haridus- ja teadusministeerium. LEPM

Võru valda lisandus Kanariku küla

Mõne nädala eest jõustus riigihalduse ministri määruse muudatus, millega Võru valla külade loetellu lisati Kanariku küla. Nüüd on vallas 183 küla.

Võru vallavolikogu algatas jaanuaris menetluse ajaloolise Kanariku küla nime taastamiseks ja piiride ennistamiseks Raiste küla territooriumil. Muu hulgas teavitati kinnistuomanikke ning paluti esitada ettepanekuid ja arvamusi. Vastuväidete alusel viidi sisse muudatused. Seejärel oli kinnistu omanikel ja elanikel jälle õigus esitada vallavalitsusele ettepanekuid, arvamusi ja vastuväiteid 28. maini. Arvamuse esitas üks kinnisasja omanik, kes leidis, et esitatud kujul pole muutus põhjendatud. Samuti sai esitada ettepanekuid ja arvamusi avalikustatud eelnõu kohta ja 28. juulil avalikul koosolekul.

Kanariku küla asub Võru vallas Parksepa alevikust lääne-loode suunas. Küla esmamainimine oli umbes 1900. aastal. Teadaolevalt moodustasid selle Raiste küla ääremaale tekkinud keskmistest väiksemad talud. Küla liideti 1977. aastal Raiste külaga. LEPM

Võru neiu oli loovkonkursil võidukas

Lastekaitse Liit ja ettevõte Wise valisid loovkonkursile «Minu unistuste pere» laekunud pea tuhande töö hulgast välja parimad. Parimad tööd kujundatakse organisatsioonide jõulukaartideks, mis jõuavad nende koostööpartneriteni. Tunnustuse saanud töö autoritele on auhinnad välja pannud Lastekaitse Liit, Wise Estonia OÜ ja COOP Pank. Auhinnad toimetatakse võitjatele kätte posti teel detsembri jooksul.

Kahekordseks konkursi võitjaks sai Jane Mustrik Võru gümnaasiumist, kes pälvis 10.–12. klasside õpilaste hulgas nii tunnustuse ettevõttelt Wise kui esikoha Lastekaitse Liidult. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles