Valga valla kaasava eelarve ideekorjele laekus 13 ettepanekut

BNS
Copy
Valga linn.
Valga linn. Foto: Arvo Meeks

Valga valla kaasava eelarve ideekorjele laekus tähtajaks kokku 13 ettepanekut, millest komisjon valib välja rahvahääletusele minevad.

Ellu viiakse vähemalt kaks rahvahääletusel kõige rohkem hääli saanud ideed, tingimusel, et ideed paiknevad valla erinevates piirkondades.

Kohaliku elanikud soovivad jalgratta õpperada Pedeli kergliiklustee juurde; Koikküla multiväljaku ehitamist; Kaagjärve discgolfi rada; Kaagjärve külasse seiklusrada; Lüllemäe raamatukogu kõrval paikneva terrassi kohandamist õueraamatukoguks, mis saaks olema avalik tegevus-ja puhkeala; Lüllemäe külaplatsi korrastamist ja uuendamist; Nipernaadi pronksskulptuurile valguslahenduse ja haljastuse loomist Säde parki; Säde pargi väikelaste mänguväljaku uuendamist; muuta Säde park mõnusaks puhkekohaks; Tsirguliina ja Lüllemäele mini-rampe; Valga põhikooli jalgratta parklat; väikelaste mänguväljakut Valga linna Räni parki; välisvalgustust Kaagjärve küla kortermajadele ning välitreenimisala Kaagjärvele.

Sõelumiskomisjon analüüsib kõiki ettepanekuid ja valib välja rahvahääletusele minevad ettepanekud. Rahvahääletusele ei lähe ettepanek, mis ei vasta kaasava eelarve määruses sätestatud nõuetele, ei ole tehnilistel põhjustel realiseeritav, on juba valla poolt elluviimisel või on vastuolus heade tavade ja kehtivate õigusaktidega.

Rahvahääletusele pääsenud ettepanekuid tutvustatakse Valga valla infokanalites. Rahvahääletus toimub tuleva aasta alguses ja hääletusel saab osaleda iga vähemalt 16-aastane isik, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel hääletuse hetkel Valga vald. Iga rahvahääletusel osalev isik saab hääletada kuni kolme erineva, endale meelepärase idee poolt. Rahvahääletus toimub VOLIS keskkonnas.

Kaasava eelarve ideekorje toimus 22. novembrist kuni 10. detsembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles