Otepää saab 25. korda talvepealinnaks

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Otepää sai talvepealinnaks
Otepää sai talvepealinnaks Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeval kuulutatakse Otepää juba 25. korda Eesti talvepealinnaks, millega käib kaasas traditsiooniline talvelaat ning 

Astronoomiline talv saabub 21.detsembril kell 17.59. Talvepealinna tiitli pidustused hakkavad Otepääl pihta aga pühapäeval, 19.detsembril, mil Otepääst saab 25. korda talvepealinn, teatas vallavalitsus.

Traditsiooniline talvelaat algab Otepää keskväljakul kell 15. Turul pakutakse käsitöötooteid, riideid, toidukraami ja muud head-paremat. Turulisi ootab Otepää Naisseltsi poolt kuum laadasupp. Lastele on kavas erinevad mängud. Keskväljakule kerkib külatänav, kust saab soetada külarahva valmistatud käsitööd ja küpsetisi. Otepää külade ühendus tunnustab oma tublimaid. Külla tulevad ka jõuluvanad.

Talvepealinna tiitel antakse üle kell 16 Otepää keskväljakul. Külla tulevad teemapealinnade esindused ja Tallinna esindus. Talvepealinna pidustuste lõppakordiks on Ivo Linna ja anti Kammiste kontsert.

«Talvepealinn Otepää võõrustab ka sellel aastal mitmeid rahvusvahelisi spordiüritusi. Just toimus meil MK-etapp kahevõistluses, märtsikuus on tulemas kõrgetasemeline MK-etapp laskesuusatamises,» ütles Otepää vallavanem Jaanus Barkala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles