Tõrva vallas kandideerinud poliitik võeti häälte ostmise süüdistusega vahi alla

Tiit Loim
, reporter
Copy
Viinapudel. Pilt on illustratiivne.
Viinapudel. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tänavu kohalikel valimistel Tõrvas Reformierakonna nimekirjas kandideerinud Indrek Sarap võeti vahi alla, kuna pakkus kahtlustuse kohaselt enda poolt hääletanud inimestele hüvena alkohoolseid jooke.

Lõuna ringkonnaprokuratuur saatis möödunud nädalal häälte ostmisega seotud kriminaalasja kohtusse. Seal on esitatud süüdistus valimisvabaduse rikkumises 41-aastasele Sarapile, kes kandideeris Valgamaal Tõrva vallas Eesti Reformierakonna nimekirjas.

Süüdistuse kohaselt transportis ta vähemalt viis inimest nende elukohtadest valimisjaoskonna juurde, palus neil hääletada enda poolt ja pakkus neile peale valimisjaoskonnas käimist hüvena alkohoolseid jooke.

Sarapile esitati süüdistus ka lähenemiskeelu rikkumises ja kehalises väärkohtlemises. Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kauri Sinkevicius täpsustas, et lähenemiskeelu rikkumine ja kehaline väärkohtlemine ei ole häälteostuga seotud. «Need on eraelulised intsidendid. Lähenemiskeelu rikkumine oli seoses endise abikaasaga ja kehaline väärkohtlemine puudutas üht meesterahvast.»

Tartu maakohus andis 8. detsembril tehtud määrusega Sarapi kohtu alla üldmenetluses. Eelistungi aega veel määratud ei ole. Sama määrusega jättis kohus muutmata Sarapile kohaldatud tõkendi – vahistamise - kuni eelistungini käesolevas kriminaalasjas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles