Taliujujad selgitasid endi seast välja parimad

Copy
Medalid noppisid ka Malle Elvet (esireas vasakult), Võrumaa juurtega triatleet Luise Puu ja sama ala harrastav Kairi Ustav ning endine tippujuja Alar Lodi (tagareas), Rait Kesperi ja Põlvamaa juurtega Olev Kooskora.
Medalid noppisid ka Malle Elvet (esireas vasakult), Võrumaa juurtega triatleet Luise Puu ja sama ala harrastav Kairi Ustav ning endine tippujuja Alar Lodi (tagareas), Rait Kesperi ja Põlvamaa juurtega Olev Kooskora. Foto: Erakogu

Tallinnas Vanasadama Admiraliteedi basseini +3,8-kraadises merevees sai teoks teine üleriigiline taliujumise festival Iceswim. Nagu mullugi, korraldas selle Otepääl registreeritud MTÜ Uju Talvel.

Maratonidistantsid olid 450 ja 200 meetrit. 450 meetri ujumises oli meestest kiireim Henri Kaarma, hõbemedali võitis korraldajate sekka kuuluv Anton Bazõlev.

200 meetri ujumiseks läks vette kokku 13 võistlejat. Kogu võistluskarussellist kuus individuaalset kulda ja ühe pronksi noppinud U-klubi juht Kristiina Arusoo sai maratonidistantsil esikoha, hõbedase medali pälvis korraldustiimi liige Merilin Metsalu.

Tulemustes vahet üle kilomeetri

Teateujumisel võistlesid naised ja mehed kõrvuti radadel. Igaüks läbis järjepidevalt kestnud ujumises vaid 25 meetrit vabalt valitud stiilis. Ülekaalukalt olid paremad 160 naist, kes suutsid 1.47,39ga läbida kokku 4060 meetrit. 121 meesujuja saagiks jäi 1.53,39ga 3025 meetrit.

4 x 25 meetri rinnuliujumises läks starti seitse tiimi. Magusa võidu noppis U-klubi Tartu Aura treenerite ees. Festivali korraldusmeeskonda kuulunud Rauno Pärg, Erkki Kasenurm, Merilin Metsalu ja Anton Bazõlev said pronksise koha.

Eesti taliujumise meistrivõistluste teisel päeval läksid kokku kuuel distantsil jääkülma vette võistlema seitsme vanusegrupi taliujujad. Enim osalejaid ehk 73 oli 25 meetri vabaujumises. Teiste seas võistles ka Võrus taliujumist harrastav Ene Kivioja.

Mehi osales individuaaldistantsidel kokku 81 ja naisi 71.

Oma debüüdi tegi Võrumaa juurtega triatleet Luise Puu (40+), kes võistles 25 meetri liblikujumises. «Külmas vees ujumist alustasin alles sel sügisel. Minu esimene taliujumise võistluskogemus ja hõbemedal oma vanusklassis,» tundis ta rõõmu lumehelbekesega medalist.

Ligi kümme aastat on harrastanud taliujumist ka Pühajärvelt pärit Mart Nöps. Nüüd võitis ta M50+ klassis pronksmedali 100 meetri vabaujumises.

Vahepausid saunas

Vahepauside ajal lõõgastuti ning vahetati muljeid tünni­saunades ja saunalavadel.

Põlvamaalt pärit Olev Kooskora on kogenud ujumissportlane, kes võistelnud paljudel rahvusvahelistel võistlustel. Külmas vees ujumist alustas ta nelja-viie aasta eest Tartus Anne kanalis, karastada saab mees end ka maakodu juures Võhandu jões. Äsjaselt võistluselt pälvis ta oma vanusegrupis kolm kuldmedalit (25 meetrit rinnuli, 25 ja 50 meetrit vabalt) ja ühe hõbeda (25 meetrit liblikat).

Noorimas, kuni 20-aastaste vanusegrupis oli edukas Räpina juurtega noormees Rihard Viherpuu, kes võitis Admiraliteedi basseinis viis kulda individuaalselt ja ühe kulla tiimis.

Festivali korraldusmeeskonda kuulunud Rauno Pärg, Erkki Kasenurm, Merilin Metsalu ja Anton Bazõlev said 4 x 25 meetri rinnuliujumises pronksise koha.

Taliujumise festivalil osales 22 tiimi heategevuslikul 4 x 25 meetri teateujumises, tulud lähevad ülekaaluliste laste liikumisharjumuste edendamiseks. Teise koha tiimis lõi kaasa ka Otepää Golfis treenerina töötanud Valdek Apivala.

Korvpallitreener Merilin Metsalu ja samuti korvpallitaustaga Anton Bazõlev naudivad mitut spordiala. Kaunis loodus ja Bazõlevi firma laienemine Lõuna-Eesti suunal ajendasid neid looma oma teise kodu Otepääle. «Supleme palju Tehvandi lähedal olevates tiikides,» nentis festivali korraldamise kõrvalt kuus kuldset ja ühe hõbedase medali võitnud Merilin Metsalu. Ta lisas, et kümmekond päeva enne festivali kulusid kõik töövälised tunnid kuni ööni välja võistluspaiga ettevalmistamisel koos tiimikaaslastega.

«Võistluste korraldusel on tehtud suurepärast tööd,» tunnustas Aleksandr Jakovlev, kes on rahvusvahelise taliujumise assotsiatsiooni IWSA asepresident. Lisaks headele emotsioonidele viis Jakovlev Lätti, kust oli võistlejaid kokku neli, ka võidetud medaleid.

Siinkirjutajal on taliujumises võistlemiskogemusi viielt MMilt ja paljudelt karikaetappidelt. Nüüd lisandus suurepärane emotsioon teatevõitlusest, kus sai meestega võidu ujuda ühena 160 naisest. Hõbedasi medaleid, kokku kolm, tuli kolmelt kaasa tehtud distantsilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles