Spordiliit kuulutas välja aasta tegijad

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valgamaalt sai tunnustuse 7. Tõrva Rattaöö.
Valgamaalt sai tunnustuse 7. Tõrva Rattaöö. Foto: arhiiv

Maakondade spordiliite ühendava Eestimaa Spordiliidu Jõud koosolekul valiti aasta tegija 2021. Tiitli pälvis Jõgeva kabeklubi eestvedaja Ülar Poom. Lisaks autasustati spordiliidu aasta tegijaid kolmes maakondlikus kategoorias: noortetreener, kohaliku spordielu edendaja ja piirkondlik spordisündmus.

Põlvamaalt sai aasta noortetreeneriks Henri Sillaste, kes Eesti käsipallitippude hulka kuulujana ka noori selle ala juurde juhatab. Sillaste on ka Põlva kooli kehalise kasvatuse õpetaja. Valgamaalt sai tiitli kergejõustikutreener ja Valga põhikooli õpetaja Anneli Taul, Võrumaalt aga põhiliselt Võru vallas tegutsev ujumistreener Vilja Ruuda.

Aasta tegijaks kohaliku spordielu edendaja kategoorias sai Põlvamaalt Räpina vallas asuva Viluste põhikooli kehalise kasvatuse õpetaja ning treener Krista Salf. Ka on ta aktiivne spordiürituste korraldaja ja eestvedaja. Valgamaalt sai tiitli Ago Arro, kes on Otepää mängude eestvedaja ja aastaid triatlonivõistlusi korraldanud. Detsembri algul sai temast ka Otepää valla spordispetsialist.

Võrumaalastest sai aga sama tiitli Rõuge vallas asuva Haanja puhke- ja spordikeskuse eestvedaja, kunagine tippsuusataja ja Eesti meeste suusakoondise treener Anti Saarepuu.

Aasta piirkondliku spordisündmuse tiitli sai Põlvamaalt augustis Eesti, Leedu ja Venemaa käsipalliklubide osalusel peetud kolmepäevane turniir Põlva Cup 2021 meeste käsipallis, mille eestvedaja oli kohalik Serviti käsipalliklubi.

Valgamaalt läks tiitel juulis rekordilised enam kui 260 inimest kokku toonud 7. Tõrva Rattaööle, mille korraldas Tõrva spordiselts. Võrumaalt sai tunnustuse augustis peetud 4. Haanja rahva­triatlon, mille korraldas Haanja Suusaklubi MTÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles