Eesti käsipallikarikas läks taas Servitile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Eesti karikavõitja käsipallis on 14. korda Põlva Serviti.
Eesti karikavõitja käsipallis on 14. korda Põlva Serviti. Foto: Helin Potter/Eesti Käsipalliliit

Pühapäeval lõppes Kehras tänavune Eesti karikavõistluste finaalturniir käsipallis. Meeste finaalis alistas Põlva Serviti 26 : 21 Viljandi HC ning tuli 14. korda Eesti karikavõitjaks.

Kui vastamisi lähevad kaks meeskonda, kes on teada-tuntud hea kaitse poolest ning väravapostide vahel seisavad Eesti tipud Eston Varusk ja Rasmus Ots, ei tohiks üllatus olla, et läks peaaegu neli minutit, enne kui nullid tabloolt pühiti. Kohtumise avavärava viskas poolfinaalis Viljandi parimaks valitud Mihkel Lõpp.

Värav läks lukku

Serviti sai juhtima, aga kümnendal minutil tuli Simon Drõgini tabamuse järel 3 : 3. Seejärel keeras Varusk põlvalaste värava tükiks ajaks lukku ja Henri Sillaste viis meeskonna 6 : 3 ette. 16. minutil tabas Sten Maasalu seisuks 7 : 5, kui saabus mulkide uus väravapõud. Juba avapoolajal tosinajagu tõrjeid teinud Varuskist ei õnnestunud kuidagi palli mööda saata.

Tõnis Kase tulistas karistusviskest Serviti 12 : 5 juhtima, kuid vaheajavileks suutis Viljandi pisut järele tulla – 14 : 9. Teise pooltunni algul rebis Serviti vahe kaheksale väravale, kui Sillaste 18 : 10 tegi. Viljandi näitas aga, et niigi agressiivset kaitset on võimalik veel kangemaks keerata.

Kalmer Musting, treener

«Eston oli täna nagu müür väravas, temast võib ülivõrdes rääkida.»

Kristo Voika tõi kahe tabamusega mulgid 51. minutil nelja värava kaugusele – 22 : 18. Lähemale aga ei saadud ning Serviti võitis karikafinaali 14. korda, seekord tulemusega 26 : 21. Sillaste viskas kuus, Kase, Andris Celminš, Carl-Eric Uibo ja Hendrik Varul kolm väravat.

Üle kahekümne tõrje

«Üle kahekümne tõrje – Eston oli täna nagu müür väravas, temast võib ülivõrdes rääkida. Tervikuna tegime ka hea partii, keegi lati alt läbi ei jooksnud, kuigi roteerisime palju. Viljandi pani maru kõva tempo peale, aga võtsime selle vastu ning eriti esimesel poolajal õnnestusid meil ka rünnakud,» tegi äsjane sünnipäevalaps, Serviti peatreener Kalmer Musting lühianalüüsi.

Võidukasse tiimi kuuluvad Jürgen Lepasson, Sander Sarapuu, Tõnis Kase, Kristjan Muuga, Markel Veiko, Otto Karl Kont, Mathias Rebane, Raiko Rudissaar, Eston Varusk, Henri Sillaste, Arturs Meikšans, Christofer Viilop, Anatoli Tšezlov, Ülljo Pihus, Indrek Neeme, Henri Hiiend, Andris Celminš, Carl-Eric Uibo, Robin Oberg ja Hendrik Varul. Treenerid ja esindajad on Kalmer Musting, Rein Suvi, Allar Lamp ja Andres Neeme. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles