Võrumaa lühiuudised

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Õpilasfirmad on Võru Kagukeskuses kaubelnud varemgi.
Õpilasfirmad on Võru Kagukeskuses kaubelnud varemgi. Foto: Kaisa Äärmaa/Võrumaa Arenduskeskus

Võrus tuleb õpilasfirmade laat

Laupäeval toimub Võrus Kagukeskuses õpilasfirmade laat. See on avatud kella 11–15.

Võru gümnaasiumi ja Kagukeskuse koostöös korraldatavalt laadalt leiab laias valikus vahvaid ja praktilisi asju ning saab toetada noorte ettevõtlikkust. LEPM

Selguvad Rõuge valla säravaimad tähed

Rõuge vald selgitab taas välja oma aasta säravaimad tähed. Selle tunnustusega väärtustatakse inimesi, asutusi ja organisatsioone, kes eriti pühendunud töö või tegevusega jäänud silma ja südamesse, aidanud kaasa kodukoha või valla elu edendamisele, teinud midagi enamat kui peab, astunud sammukese kaugemale, ulatanud esimesena abistava käe.

Aunimetus «Rõuge valla täht» antakse välja 11 kategoorias. Nii selguvad aasta kohaliku elu täht, kultuurielu täht, hariduselu täht, külaelu täht, keskkonnatäht, sporditäht, tähtettevõtja, tõusev täht, täheke, seeniortäht ja tähttegu.

Ettepanekuid 2021. aasta aunimetuste andmiseks saab esitada 9. jaanuarini vallavalitsuse kinnitatud vormil valla e-posti või tavaposti aadressile.

Tunnustused antakse traditsiooniliselt üle Eesti Vabariigi aastapäeva aktusel. LEPM

Sadakond Võrumaa korteriühistut on tundnud huvi toetuse vastu

Kevadest nõustavad maakondlikud arenduskeskused (MAK) üle Eesti korteriühistuid tasuta KredExi toetuste, laenu ja käenduse teemal. Võru maakonnas on seda võimalust viimasel poolaastal kasutanud sadakond ühistut. Lisaks on jagatud renoveerimistoetuse infot septembris peetud Värska kortermajade päeval Setomaa valla korteriühistutele.

Võrumaa arenduskeskuse juhatuse liikme Tiit Tootsi sõnul on huvi tuntud nii remondilaenu, käenduste kui ka rekonstrueerimistoetuste vastu.

Ühistud võivad maakondliku arenduskeskuse konsultandi kutsuda ka korteriühistu koosolekule, et liikmed saaksid otse eksperdilt neid huvitavaid küsimusi küsida. Võru maakonnas oligi konsultant novembri keskpaigaks käinud kohtumas juba üheksa ühistu elanikega.

Oktoobrist pakutakse KredExi toel korteriühistutele esmast tehnilise konsultandi nõustamist ja hoone ülevaatust, mis on ühistutele tasuta.

Maakondlikust arenduskeskusest saavad korteriühistud abi küsida nii teenuste tingimuste ja sobivuse, taotluste nõuete, ajakava kui ka tähtaegade kohta.

Alates 2015. aastast on KredExi toel üle Eesti korda tehtud ligi 750 korterelamut. LEPM

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles